Ragga-vokaaleita ja väkivaltaista tunnelmointia – Sunnuntaisoittarin arkkitehtina Plutonium 74

Viikon pläjäyksellä tarjolla kaikkea nu skool -breakista Juice Leskiseen.
29.5.2016 19:50

Sunnuntait ovat soittolistoja varten.

Uuden Muistatko tämän laulun? -singlensä hiljattain julkaisseen rytmiorkesterin rumpali-konemies Ville Pystynen ja laulaja-kiipparisti Ylermi Rajamaa kasasivat viikon Sunnuntaisoittarin kappaleista, jotka heille itselleen ovat syöpyneet mieleen.

”Oltiin Ylermin kanssa jostain syystä Meilahden koulun viereisessä koirapuistossa illalla ja Ylermi soitti mulle biisin kannettavasta minidisc -soittimestaan.”

Ville:

Mä halusin ehdottomasti valita tähän soittolistaan Squarepusherin Beep Streetin. Kuulin sen ensimmäistä kertaa joskus 19992000 tienoilla. Oltiin Ylermin kanssa jostain syystä Meilahden koulun viereisessä koirapuistossa illalla ja Ylermi soitti mulle biisin kannettavasta minidisc -soittimestaan. Sen hetkinen mielentila oli omiaan vastaanottamaan universumin hienointa rumpuleikittelyä sisältävän leijailevan kappaleen.

Pärähdin täysin. Olin just pari vuotta aikaisemmin loopannut Goldien Timelessia ja tää oli hieno jatkumo sinne suuntaan. Jostain näitten yhdistelmästä muotoutui varmaankin alitajuisesti Ruisleipää ja lakipykäliä -biisimme rumpukomppi. Diggaan junkasta edelleen. Ragga jungle on parasta!

Soittelin LBJ-Jonaksen (Verwijnen toim. huom.) kanssa niitten Motion-klubilla 2000-luvun alussa nu skool -breakbeatia ja diggailin genrestä muutenkin. Mulla on edelleen tallessa hirveä läjä sen ajan breiksi-vinyylejä. Listan avaavaa Azzido Da Bassin Dooms Night -biisiä mulla ei ole vieläkään, mutta se on yks genren hienoimpia biisejä. On rumpua, ragga-vokaaleita ja breiksille ominaisia synamurinoita sun muuta.

Tuon Burialin Come Down To Us:in taas kuulin joskus pari vuotta sitten jollain mixtapella. Kolahti heti. Hienoa väkivaltaista tunnelmointia. Uhkaavaa, mutta kaunista. Jäi heti mieleen.

– Pino D’Angiòn Ma Quale Idea on mulle listan uusin bongaus. Joku soitti tän ehkä meidän Ääniwallin keikan jatkoilla studiolla, oli heti mentävä pistämään ylös, että mikä biisi. Yks kovimmista bassoriffeistä ikinä ja aivan hulppea live-video myös löytyy tästä: äijä vetää todella vähäeleisesti isoissa lavasteissa kasarilla ja kun lauluosuus loppuu, niin mikki taskuun ja sit vedetään röökiä ku tanssijat tanssii ympärillä. Aivan fantastista!

Ylermi:

Valkkasin noi listan loput biisit vastapainoksi Villen valinnoille. Ne on tollasia melankolisia, ei-konebiisejä, jotka sattu tulemaan ekana mieleen. Maailma on täynnä hyviä biisejä, noi sopi valintahetken mielentilaan.

Sunnuntaisoittari Plutonium 74: Lauluja, jotka muistamme

Tuo Villen mainitsema Ma Quale Idea -video. Sehän näyttää tältä:

Lisää luettavaa