”Joskus on kiva vaan jumittaa, tuijottaa tietä ja uida syvissä vesissä” – Yonan matkamusiikkia välillä Helsinki–Jyväskylä

Tyylilajikokeiluja kaihtamattoman artistin keikkareissuilla amerikkalainen hiphop ja italialainen jazz soivat sulassa sovussa.
23.10.2016 17:58

Sunnuntait ovat soittolistoja varten.

Perjantaina Helsingin Tavastian valloittanut Yona (kuvassa) yhtyeineen siirtyi lauantaipäivän aikana pääkaupungista Jyväskylän Mustalle Kynnykselle.

Tuure Kilpeläisen Ja Kaihon Karavaaninsa tavoin myös Yonan ryhmän taittaessa taivalta taustalla soljuu varsin monenkirjava musiikki. Vaan mitä biisejä juuri tällä kertaa ja miksi?

”Välillä jengille tulee pakottava tarve saada kuunella joku nuoruuden hittibiisi, tässä tapauksessa eräälle meistä sellanen oli toi Whitney.”

Kuunnellaan tien päällä aina aika paljon kaikenlaista musaa maan ja taivaan väliltä. Meillä on muutamia vähän niinku tunnareita, joita fiilistellään joka kerta, esimerkiks toi Kendrickin Alright laitetaan yleensä nykyään soimaan heti aluks, kun siitä tulee sellanen hyvä tekemisen meininki, Yona kertoo ja jatkaa:

Sit kun matkalla kaivataan sellasta seesteisempää hetkeä, ni ollaan usein pistetty vaikka jotain bulgarialaista kuorolalulua tai joskus välillä jopa jotain ihan klasaria. Välillä jengille tulee pakottava tarve saada kuunella joku nuoruuden hittibiisi, tässä tapauksessa eräälle meistä sellanen oli toi Whitney. Pitihän se sitten tähän laittaa tietysti, vähän nostalgiaa! Jazzia menee myös paljon. Toi Quintetto Basso Valdambrini valikoitui tähän itse asiassa, koska se soi Basson Lauantaijatsit-ohjelmassa, jota myös kuunneltiin tällä reissulla vähän aikaa, hieno ohjelma. Joskus on kiva vaan jumittaa, tuijottaa tietä ja uida syvissä vesissä, siihen taas toi Frusciante toimii aina.

Tätä soittaria oli mun lisäks tekemässä muusikkokollegani Nicolas Rehn, Didier Selin, Antti Kujanpää, Eeti Nieminen ja Antti Kivimäki, tältä meidän ajo kohti Mustaa Kynnystä kuulosti:

Sunnuntaisoittari: Yonan matkassa välillä HelsinkiJyväskylä

Hieman perjantaisia Tavastian-tunnelmia täällä.

Sunnuntaisoittari-sarjan aiemmat osat haltuun tästä.

Lisää luettavaa