”Koetin kasata listaa sen mukaan, että biisit olisivat hyviä” – Sunnuntaisoittarilla The Hearing ja 29 kovaa kollaboraatiota

Vierailija, fiittaaja, mitä näitä nyt on. Päivän soittolistakuraattorina nainen, jonka osaamista on päästy ihastelemaan useissa yhteyksissä.

The Hearingin Adrian-albumi julkaistiin huhtikuun alussa.

Sunnuntait ovat soittolistoja varten.

Yksi tuntee Ringa Mannerin Pintandwefallista, toinen The Hearingista. Solano + Profettes -yhtyeessäkin vaikuttavan Mannerin nimi on viime aikoina vilahdellut vinhaan tahtiin kotimaisten artistien albumeiden kappalelistauksissa hänen lauluaan on kuultu esimerkiksi Big Pharman ja Saran tuoreimmilla pitkäsoitoilla (Freedom Juice ja Solus) sekä ROOXX:in Moving On -singlellä.

”Nää on tatuoituneet mun aivopoimuihin aikana, jolloin lähinnä istuin kotona MTV:n ääressä liimaantuneena katsomaan musiikkivideoita.

Asiasta inspiroituneina pyysimme Ringaa laatimaan Sunnuntaisoittarin hänelle itselleen merkityksellisistä kappaleista, joissa musiikintekijäin välistä taiteellista yhteistyötä on harjoitettu. Saimme peräti 29 biisin jöötin lauluja joukossaan muun muassa parhaillaan uuden studioalbumin julkaisuun valmistautuvan Nick Cave & The Bad Seedsin materiaalia sekä toissailtana Helsingin Kaisaniemessä konsertoinutta Queenia.

Koetin kasata listaa sen mukaan, että biisit olisivat hyviä. Osa on artistien yhteistekemisiä, osa biisintekijöiden ja tuottajien kollaboraatioita. Lou Reed ja Iggy Pop esimerkiksi ovat mukana, koska David Bowie on ollut vahvasti mukana noiden levyjen tuottamisessa. Queenia ja Freddie Mercurya piti sisällyttää, koska ne on mun ikisuosikit ja kai ny muutenkin! Jacksonit Michael ja Janet löytyvät listalta tietysti myös, samoin kun Brandyn ja Monican Boy Is Mine. Nää on tatuoituneet mun aivopoimuihin aikana, jolloin lähinnä istuin kotona MTV:n ääressä liimaantuneena katsomaan musiikkivideoita.

Mukana on myös paljon upeita laulajia; Caroline Polachek, St. Vincent, Janelle Monáe ja niin edelleen. Että ei muuta kuin kuunnelkaapa!

Tehkää hyvin ja heittäytykää Ringan koostaman listan rauhoittavaan huomaan seuraavaksi pariksi tunniksi.

Sunnuntaisoittari: The Hearing ja 29 kovaa kollaboraatiota

Sunnuntaisoittari-sarjan aiemmat osat löydät täältä.