”Vieraassa paikassa saattaa olla helpompi heittäytyä tunteeseen” – Parasta juuri nyt -soittolistan vieraana soolouransa startannut Pauliina Kokkonen

Pauliina Kokkosen soolotuotoksia, uutta Uusivirtaa, Vesta tulkitsemassa Juice Leskisen sanoja ja paljon muuta.
21.11.2018 10:29

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

Pauliina Kokkonen on jo pitkään tuttu nimi kotimaiselta popkentältä Scandinavian Music Groupin riveistä, mutta syyskuussa Kokkonen ilmoitti kokeilevansa siipiään sooloartistina. Soolouran ensimmäisiä maistiaisia saatiin odottaa viime viikkoon saakka, kun Kokkosen ensimmäinen singlejulkaisu San Fransisco näki päivänvalon. Soundin Parasta juuri nyt -soittolistalla oli ilo tavoittaa Kokkonen hänen debyyttisoolotuotoksensa tiimoilta.

Mitkä ovat tunnelmat näin San Fransiscon julkaisun jälkeen?

– Tunnelmat ovat aivan mahtavat! Jo se, että sain ekan biisin ulos kaikkien näiden vuosien jälkeen, on tosi vapauttavaa. Ja palaute on ollut niin hyvää, että sekin ilostuttaa kovasti. On ihanaa, että ihmiset ovat löytäneet biisistä jotain, mitä haluavat kuunnella. Olo on tosi onnellinen, tuore sooloartisti hehkuttaa fiiliksiään.

Miten ajatus soolomusiikin julkaisusta syntyi?

– Mulla on kaksi intohimoa. Laulaminen ja biisintekeminen. Niiden yhdistäminen merkitsee mulle soolouraa. Ajatus soolomusiikista syntyi jo monia vuosia sitten, ja mulla on ollut sen kanssa monta vaihetta. Tämä nykyinen projekti lähti liikkeelle muutama vuosi sitten, kun aloin tehdä kappaleita nykyisten biisintekokavereideni kanssa. Mulla on ollut aina ajatus, että haluan myös julkaista omaa musiikkia ja päästä keikoille sen kanssa. Nyt tuntui, että aika on oikea.

Kokkonen kertoo säveltävänsä ja sanoittavansa sooloprojektinsa kappaleet yhdessä Tapio Viitasaaren kanssa. Taustajoukoista löytyy myös levy-yhtiö Hög Records sekä muun muassa Pariisin Kevään joukoista tuttu Artturi Taira, joka häärii Kokkosen musiikissa tuottajan tuolilla.

– Kun me tehtiin Tapion [Viitasaari] eka yhteinen biisi muutama vuosi sitten, asiat vain loksahtivat paikoilleen. Mulla oli ollut päässä se maailma, missä musiikkini kanssa haluaisin olla, mutta en ollut osannut sitä sinne itse viedä. Tapion kanssa se tapahtui heti. Se oli mieletön tunne, Kokkonen muistelee ja jatkaa kertomusta:

– Oon aina ihaillut Artturia [Taira] muusikkona, ja kerran törmätessämme rohkenin kysyä, voisiko häntä kiinnostaa tehdä yhdessä musaa. Hän sanoi että joo. Siitä asti ollaan yhdessä hänen ja Tapion kanssa rakennettu tätä juttua. Artturi on ihan uskomaton visionääri, mikä on tosi inspiroivaa.

Miten San Fransisco syntyi ja mistä kappaleen tarina sai innoituksensa?

– Tein sointu- ja melodia-aihion yhden duunipäivän päätteeksi pari vuotta sitten. Arkisesta hetkestä huolimatta oli vähän dramaattinen olo, sillä mielessä oli heti power-balladi. Se tuli jotenkin tosi helposti ja esittelin sen pian Tapiolle. Sävellettiin aihion pohjalta biisi loppuun ja samalla tehtiin siitä GarageBandilla ensimmäinen sovitus. En muista, että olisin ehkä ikinä ollut niin innoissani uudesta biisistä kuin silloin.

– Teksti tuli myöhemmin, vaikka aihe oli kyllä selvillä jo sävellysvaiheessa. Mielessä oli tarina, joka on tapahtunut mulle itselleni, mutta luulisin että myös aika monelle muulle. Random-kohtaamisesta jäänyt vahva tunne. Se kun tuntee olevansa merkityksellinen. Olla jollekin jotain, edes hetken. Eikä enää kuka vaan. Ja se, että tämä tapahtuu San Franciscossa merkkaa mulle sitä, että vieraassa paikassa saattaa olla helpompi heittäytyä tunteeseen.

Pauliina Kokkosen lisäksi tämän viikon Parasta juuri nyt -soittolistalta löytyy muun muassa Juice Leskisen 3:30-klassikkoa versioiva VestaWaterloohon joka ilta matkustava Olavi Uusivirta, raikkaan retro MissikisatPispalaan suuntaava Muuan mies sekä pitkän tauon jälkeen takaisin tullut Don Johnson Big Band yhdessä Emma Salokosken kanssa.

Tätä kaikkea löytyy viikon 47 Soundi: Parasta juuri nyt -soittolistalta:

Lisää luettavaa