”Vintti pimeni ihastuksesta” – Jess And The Ancient Onesin Thomas Corpsen elämän soundit

Elämäni soundit -sarjassa artistit esittelevät itselleen tärkeitä ja merkityksellisiä levyjä
20.1.2016 21:00

Thomas Corpsen alias Tommi Hoffrenin (Jess And The Ancient Ones, The Exploding Eyes Orchestra) säveltämä ja kitaroima musiikki tunkeutuu niin vanhoihin kuin uusiinkiin ääniavaruuksiin, ja analogiset retrosoundit on tempaistu muhkeilla urkurevityksillä ja melodisilla bassokuvioilla vanhoista autotalleista omille areenoille.

– Omaan ajatteluun on vaikuttanut useampikin kirjailija, filosofi ja taiteilija. Skaala on laaja, aivan kuin musiikinkin puolella, Tommi filosofoi.

Seuraavilla levyillä on erityinen paikka Hoffrenin levyhyllyssä.


VARHAISIN ALBUMI, JOKA SAI INNOSTUMAAN MUSIIKIN TEOSTA

Iron Maiden – Somewhere In Time

– Iron Maiden vei pikkupoikana mukanaan maailmaan, jollaista en tiennyt olevankaan ja viihdyin siellä pelottavan hyvin. Brittihevin oli oltava aina läsnä missä kuljinkaan. Teippasin patterimankan polkupyöräni tarakalle, ja luukutin Maidenia kun ajoin pitkin Maaningan tuulisia katuja.


SUURIMPIA VAIKUTTAJIA AIEMPAAN DEATHCHAIN-YHTYEESEENI

Morbid Angel – Altars Of Madness

– Morbid Angelin alkupään tuotanto. Rakastan edelleen Trey Azagthothin mielenvikaista melodiantajua. Herralla on todella hyvä tulkinta siitä mitä on death metal. Jos pitäisi mainita on maailman paras death metal -riffi, antaisin ääneni Immortal Rites -kappaleelle.


LEVY, JOKA ON MULLISTANUT KÄSITYKSIÄNI MUSIIKIN TEOSTA

Captain Beefheart & His Magic Band – Safe As Milk

– Kun viimein laitoin Kapteenin debyytin soimaan, vintti meni pimeäksi ihastuksesta. Todella oivaltavaa rytmiikkaa, ja yhtyeen soitto on fantastista. Liekö thereminkään koskaan näin hyvältä kuulostanut? Täysin uusi, raikastava näkökulma bluesiin. Vain mielikuvitus rajana.


LEVY, JOKA TEKI VAIKUTUKSEN SOUNDIMAAILMAN JA SOVITUSTEN ANSIOSTA

Led Zeppelin – Houses Of The Holy

– Täydet pisteet. Rollareitten mobiilistudiolla on purkitettu todella lumoavan kuuloinen levy maagisine kitarakerroksineen. Helvetin eläväinen ja
kirkas äänimaailma tempaisee sisäänsä ja vaatii kuuntelemaan kokonaisuuden samalta istumalta. Jones on suorastaan sovitusten titaani.


HYVÄÄ MUSAA ANCIENT ONES -MUUSIKOIDEN VAIKUTUSPIIRISTÄ

The Stooges – The Stooges

–  Jammailimme basisti Jaken ja Cosmojen Jiipeen kanssa vanhalla treeniksellä. The Stooges tuli minulle todeksi Wanna Be Your Dogin kautta. Tein korjausliikkeen ja nappasin ekat Stooget haltuun. Kyllä maistuikin oikein raivolla! Matka jatkui MC5:n, The Sonicsin ja garage rockin pariin.


IHAILEMANI ALBUMI, JONKA TOIVOISIN ITSE TEHNEENI

Neil Young & Crazy Horse – Rust Never Sleeps

–  Yksi maailman kovimpia livelevyjä. Takoo eteenpäin romuluisesti ja rakastettavan antaumuksellisesti. Jos joskus tällaisen saavuttaa livenä omien orkestereiden kanssa, niin huh kun maistuisi. Youngin kitarasoundi on kanssa aivan tajuttoman kova. Ei hemmetti, että rakastan näitä sooloja!


PARHAAKSI LÖYDÖKSI OSOITTAUTUNUT LEVYOSTOKSENI

The Growlers – Hung At Heart

–  Kysyin levykaupan Maijalta joskus, olisiko tuoretta bändiä, joka vois upota. Sanoi, että tsekkaas tuo The Growlers. Otin messiin, ja perkele, kun osuikin
oikeaan kotiin! Surf-meininkejä kerrankin kunnon märällä jousikaiulla. Rakastan erilaisia reverb/delay-meininkejä. Kuin trippaisi avaruuteen.


ERIKOISIN JA YLLÄTTÄVIN SUOSIKKILEVYNI TYYLINI TIETÄEN

BadBadNotGood & Ghostface Killah – Sour Soul

–  Tuotanto on mieleeni, ja pidän todella paljon yhtyeen soitosta ja soundista. Riimeistä löytyy hyvää asiaa, ja kappaleet ovat kauttaaltaan oikein mainioita.
Nuorna en tohtinutkaan kuvitella, että hyllyssäni tulisi koskaan olemaan rap/hip hop -osaston levyjä. Kuinkas sitten kävikään, hah.

Teksti: Asko Alanen
Artikkeli julkaistu alun perin Soundissa 12/2015

Lisää luettavaa