665. pullo… eikun 666. pullo Gambinaa! Ei voi muistaa!

21.3.2014 09:59

Sakara Recordsin rakas suojatti, helsinkiläinen metalli/punkrock-retkue Rytmihäiriö täyttää 25 vuotta. Yhtye muistaa itseään Helsingin Nosturissa lauantaina 22. maaliskuuta ”25 v surmaa ja tappoa kännissä – Rytmihäiriö 25th Anniversary Show & Dinner” -tapahtuman merkeissä.

Illan aikana Rytmihäiriö esittää laajan läpileikkauksen koko tuotannostaan. Erikoispitkä setti tulee sisältämään harvinaisuuksia ja lavalla nähdään myös yllätysvierailijoita. Illan aluksi Rytmihäiriö soittaa uransa alkuaikojen materiaaliin keskittyvän setin vuoden 1990 kokoonpanolla.

Basisti Antti ”Ande” Kiiski, kysymys kuuluu: montako Gambina-pulloa Rytmihäiriö on juonut, tai tuhonnut, uransa aikana?

– Jos kysyisit sunnuntaina, niin vastaisin: aivan liian monta! Sitä vastoin tänään vastaan: 665 pulloa. Tarkkojen laskelmien jälkeen lauantaina siis narahtaa 666. pullo Gambinaa!

Mikä on unohtumattomin ryyppykämppiin liittyvä muistosi?

– Hankala kysymys. Ryyppykämppien tapahtumista ei tietenkään voi muistaa mitään, joten mikään niistä ei ole unohtumaton. Itse asiassa, kaikki muistot ovat kadonneet mystisesti.

Entä millaiset ovat tunnelmat juuri nyt, aivan juhlien alla? On kakku jo koristeltu? Onko setti hallussa? Pelottaako sunnuntai jo nyt?

– Tunnelmat ovat erittäin hyvät, vaikkakin hieman kiirettä pitää. Toistaiseksi asiat ovat menneet suunnitelmien mukaan. Kakku on vielä ajatuksen tasolla, mutta katsotaan materialisoituuko se jostakin. Settejä on tullut veivattua molempien kokoonpanojen kanssa. Myös vierailijat ovat käyneet kämpällä treenaamassa osuuksiaan. Ohjelmisto on kasassa ja kuulostaa hyvältä, uskokaa tai älkää… Tiedossa on joka tapauksessa eeppiset bileet, eikä viina tule loppumaan… Sunnuntai tulee siis olemaan vaikea päivä!

Tältä näyttää Rytmihäiriön tuore Jäljet johtavat ryyppykämppään -video:


Lisää luettavaa