Adam Lambert ei lämpene ajatukselle uudesta Queen-levystä – ”En ole varma, onko siinä hirveästi järkeä”

Lambertin mielestä uutta Queen-musiikkia ei voi tehdä ilman Freddie Mercurya.

Queen-yhtye ja edesmennyt Freddie Mercury ovat olleet viime aikoina paljon esillä huippusuositun Bohemian Rhapsody -elokuvan myötä. Eikä kitaristi Brian Mayn ja rumpali Roger Taylorin kanssa bändin nykykokoonpanossa Mercuryn suurissa saappaissa laulava Adam Lambert ole hänkään jäänyt pyörittelemään peukaloita vaan valmistellut piakkoin ilmestyvää neljättä soololevyään ja siinä sivussa esiintynyt Queenin kanssa muun muassa Oscar-gaalassa. Lisäksi hänen ajastaan Queenista julkaistiin hiljattain uusi dokumenttielokuva.

Koska Lambert on tehnyt vakuuttavaa ja hyvää jälkeä Queenin keulilla aktiivisesti lähes vuosikymmenen ajan, ovat monet fanit spekuloineet mahdollisuudella, että May, Taylor ja Lambert tekisivät vielä uutta musiikkia Queen-nimen alla. Vaikka muun muassa Taylor itse on suhtautunut asiaan avoimin mielin, toteaa Lambert tuoreessa Hungerin haastattelussa ettei lämpene ajatukselle vaan on tyytyväinen vallitsevaan olotilaan.

”Meiltä kysytään siitä jatkuvasti, mutta en ole varma, onko siinä hirveästi järkeä koska ei se olisi oikeasti Queenia. Minulle Queen on yhtä kuin Freddie”, Lambert toteaa.

”Pidän siitä, että teemme yhteistyötä ja teemme nämä konsertit ja luomme lavarakennelmat yhdessä. On todella palkitsevaa ja jännittävää saada esitellä ideoitani näille kahdelle herrasmiehelle – varsinkin silloin, kun he pitävät ideoistani!”

Lambert kertoo samassa haastattelussa myös siitä, miten Queenin musiikki on vaikuttanut häneen muusikkona jo pienestä saakka.

”He eivät oikeastaan koskaan seuranneet trendejä vaan kokeilivat erilaisia soundeja ja tyylejä. He olivat pelottomia. Olen aina pitänyt siitä puolesta ja he ovat todiste siitä, että se toimii”, Lambert pohtii.

”Valtaville yleisöille esiintyminen joka maailmankolkassa, yhteislaulun kuunteleminen ja musiikin voima muuttavat ihmistä. Kun kaikki laulavat yhdessä, kokonainen areenallinen ihmisiä on yhtä. Se on tänä päivänä puhdasta magiaa.”