Adam Lambert paljastaa, minkä yhtyeen nokkamieheksi halajaa Queen-pestin jälkeen

Adam Lambert on täyttänyt Freddie Mercuryn elämää suurempia saappaita Queen-yhtyeen laulajana vuodesta 2011 lähtien. Vaikka Mercury onkin korvaamaton, on Lambert onnistunut tehtävässään varsin kiitettävästi. Lambertilta ei selvästikään puutu kunnianhimoa, sillä tämä paljastaa NME-lehdessä haaveilevansa myös erään toisen rocksuuruuden nokkamiehen paikasta.

– En tiedä, tulenko koskaan yrittämään mitään vastaavaa enää Queenin jälkeen, koska elän unelmaani juuri nyt. Mutta rakastaisin laulaa Led Zeppelinissä, Lambert sanoo.

Lambert pääsikin esittelemään sisäistä Robert Plantiaan American Idolissa, johon tämä otti osaa vuonna 2009. Ja varsin vakuuttavasti miekkonen tuntuu myös Led Zeppeliniä tulkitsevan (katso video alta), joten ajatus Lambertista Jimmy Pagen ja John Paul Jonesin rinnalla ei kuulosta yhtään pöhkömmältä, vaikkakin epätodennäköiseltä.

Mutta kuten sanottua, on Lambert nyt kiireinen tulevan Queen-kiertueen kanssa, joka saapuu myös Suomeen marraskuussa. Yhtye on luvannut nostaa settilistalle mukaan harvinaisempia kappaleita ja Lambert paljastaa 40 vuotta täyttävän News Of The World -albumin olevan yksi show’n avainelementeistä.

– Olemme jopa puhuneet koko levyn esittämisestä. Mutta soitamme varmasti ainakin muutamia levyn biisejä, joita emme ole aiemmin soittaneet. Myös show’n visuaalinen ilme kumartaa siihen suuntaan. On siistiä käyttää levyn juhlavuotta lavarakennelmien keskiönä. Saattaa kuulostaa hassulta, mutta ymmärrät kyllä kun näet lopputuloksen itse.

– Meillä on paljon faneja, jotka ovat käyneet useilla keikoillamme viimeisten neljän, viiden vuoden aikana. On tärkeää uudistua, ettei tunnu siltä että toistaisimme vain itseämme vuodesta toiseen. Vaikka toki soitamme tietyt hitit, joista Queen on tullu tunnetuksi.