”Aion pysytellä kuvioissa 120-vuotiaaksi” – Leonard Cohen peruu synkkiä puheitaan ja paljastaa tulevia levytyssuunnitelmiaan

Sanoittajamestari ottaa kantaa myös Bob Dylanin Nobeliin.
15.10.2016 19:02

Raportoimme aiemmin Leonard Cohenin The New Yorkerille myöntämästä haastattelusta, jossa legendaarinen sanaseppä totesi olevansa valmis kuolemaan ja synkisteli noin muutoinkin suhteellisen reilulla kädellä. Consequence of Sound kertoo kuitenkin Cohenin pehmentäneen lausuntojaan varsin tuntuvasti kuluvan viikon torstaina Los Angelesissa uuden albuminsa kuuntelusessioiden yhteydessä järjestetyn kyselytuokion yhteydessä.

”Öh, sanoin hiljattain olevani valmis kuolemaan ja luulen, että liioittelin hieman”, mies aloittaa. ”Olen aina ollut taipuvainen dramatisointiin. Aikomukseni on elää ikuisesti”. Cohen menee jopa niin pitkälle, että paljastaa pyrkivänsä julkaisemaan vielä vähintäänkin kaksi albumia, ennen sävelkynän lopullista sulkemista pöytälaatikkoon. ”Toivon että voimme tehdä tämän uudelleen. Aion pysytellä kuvioissa 120-vuotiaaksi.”

Taiteilijalta kysyttiin myös mielipidettä Bob Dylanin The New Yorkerin Cohen-profiilissa lausumiin häntä ylistäneisiin sanoihin. Vaikka mies välttikin vastaamasta kysymykseen suoraan, esitti hän varsin tyhjentävän näkemyksen Dylanin pokkaamasta kirjallisuus-Nobelista: ”…Mutta voin kommentoida hänen saamaansa Nobel-palkintoa, joka on sama kuin Mount Everestiin tökättäisiin korkeimman vuoren -mitali”.

Erittäin hyvin sanottu!

Lisää luettavaa