”Älä pelkää surua, se ei murskaa sinua”, sanoo Astrid Swan – ensinäytössä tunteikas In the Woods -video

Astrid Swan julkaisi vuosi sitten kosolti kehuja keränneen D/other-albuminsa. Artisti on teettänyt musiikkivideon vielä yhteen levyn kappaleeseen, ja nyt tämä video saa ensinäyttönsä Soundin sivuilla. Katso In the Woods yläpuolelta.
.
In the Woods on kappale, jonka avulla kaikenikäiset tyttäret voivat purkaa suruaan. Anna sen näkyä, tunne se. Tämä laulu on paikka surulle, jotta arjessasi voit elää kantamatta mukanasi suremattomien surujen raskasta painoa. Älä pelkää surua, se ei murskaa sinua”, laulaja kuvailee kappaleen taustoja.
.
”Video kertoo tarinan vanhempien ja heidän lastensa välisestä suhteesta keskittyen hetkiin, jolloin vanhemmat ovat poissa. Poissaolon tunne rakentuu erilaisista tilanteista, vanhemman uupumuksesta, yksityisyyden tarpeesta, töihin lähtemisestä tai kuolemasta. Videossa äiti astuu toiseen todellisuuteen etsien lohtua ja osallistuen varjon ja valon väliseen keskusteluun. Valo syleilee äidin tarpeita ja varmistaa, että kaikesta pidetään huolta, kun olemme poissa”, kertovat puolestaan videon toteuttaneet Tekla Vály ja Tereza Holubov.
.
Astrid Swan kuvaili D/other-albumia sen julkaisun aikaan ”viimeiseksi levykseen”. Laulaja on kertonut julkisuudessa sairastavansa parantumatonta syöpää, ja yhtenä levyn kantavana teemana on vanhemman ja lapsen välinen side vaikean sairauden varjossa.
.
Astrid Swanin voi nähdä keikalla Helsingin Savoy-teatterissa 19. marraskuuta. Hänen yhtyeessään soittavat Mikael Hakkarainen, Johannes Salomaa, Alina Toivanen ja Veli Kauppinen. Tämä on viimeinen konsertti, mitä Astrid esittää D/otherin tiimoilta.