Älä ryttyile Floor Jansenille: Nightwish-laulaja muistelee Metal Hammerissa, miten sai tehokkaasti keikalla tissihuutelijan vaikenemaan

Sami Lommi

Nightwishin Floor Jansen on uusimman Metal Hammerin kansikuva-artisti, ja ilmeisesti jutussa riittää hyvää tarinaa laulajan uran karikoista ja kohokohdista. Lehti mainostaa numeroa naisteemaisena, ja kun #metoo-kampanja jyllää edelleen täysillä, tulee metallilehdessäkin esille runsaasti ikävämpiä tarinoita siitä, miten naiset joutuvat musiikkikentällä häirinnän ja ahdistelun kohteeksi.

Samaa on yritetty Janseninkin tapauksessa. Metal Hammerin verkkosivuilla julkaistussa lyhyessä pätkässä Jansen kertoo, miten hänelle huudeltiin yleisöstä käsin törkeyksiä jo Nightwishiä edeltäneen After Forever -yhtyeen aikana. Pitkänhuiskea ja roteva Jansen ei kuitenkaan jaksanut kuunnella sitä urputusta kovin kauaa, vaan alkoi pistää öykkäreille kovan kovaa vastaan.

Hän muistelee haastattelussa ensimmäistä kertaa, kun tympääntyi toden teolla yleisöstä kantautuneeseen ”hei katsokaa, tissit lavalla” -huuteluun. Tämä tapahtui 2000-luvun alussa After Foreverin keikalla.

”Yksi tyyppi huusi minulle aivan jatkuvasti. Öö, tissit! Hän ei kerta kaikkiaan suostunut pitämään turpaansa kiinni. Loppujen lopuksi sanoin: ’Kun sinulla näyttää olevan aika suuri suu, mitäs jos tulisit tänne lavalle ja sanoisit sanottavasi minulle päin naamaa?'”

Seurasi jännittynyt hetki. Jansen käytännössä haastoi huutelijan tappeluun kesken keikan. Tappelua ei tullut, koska huutelija ei hiiskunut enää sanaakaan loppuesityksen aikana.

”Se toimi hienosti. Hän ei sanonut enää yhtään mitään”, Jansen kertoo toimittajalle ja lisää halveksivasti:

”Jos joku haluaa olla noin tyhmä, niin olkoon. Mutta ei hän oikeastaan ansaitsisi minulta huomiota.”

Suorasanaista tekstiä siis tässä lehdessä, joten käy ottamassa numero haltuun, mikäli se jostain kioskilta löytyy. Nightwishin kesäkeikkoja odotellessa!