Alice Cooper: Jeesus on kaikkien aikojen suurin kapinallinen – Kauhurokkari puhuu avoimesti uskostaan

Cooper sanoo harkinneensa rokkinimestään luopumista tultuaan uskoon, mutta hänen pappinsa sai rokkarin pään kääntymään.
22.8.2019 13:15

Alice Cooper tunnetaan paitsi shokki- ja kauhorockin kummisetänä, myös hartaana kristittynä. Cooper kertoi avoimesti uskostaan ja historiastaan päihteiden kanssa hiljattain evankelista Greg Laurien haastattelussa ja sanoi löytäneensä Jeesuksen uudelleen 80-luvulla vaimonsa Sherylin avustuksella. Samalla hän pääsi myös eroon huumeista.

”Sheryl lähti Chicagoon, koska ei kestänyt katsella minua. Mutta kokaiinin ääni kuului päässäni voimakkaammin. Lopulta katsoin itseäni peilistä ja näytin siltä, kuin minulla olisi ollut meikkini yllä. mutta se olikin verta, jota valui [silmistäni]. Luulen niin – saatoin vain nähdä näkyjä, en tiedä. Huuhdoin kamat alas vessasta, nukuin ja herättyäni soitin [Sherylille] ja sanoin, että minulle riitti. Hän sanoi, että minun pitää todistaa päässeeni kamasta eroon ja yksi tapa oli alkaa käydä kirkossa”, Cooper muistelee.

”Tiesin, kuka Jeesus Kristus oli, mutta kielsin hänet. Mutta tiesin, että joko hyväksyn hänet ja alan elää sitä elämää tai kuolen kamaan ja sitten olen pulassa. Se motivoi minua suuresti. Kyllästyin vain siihen elämään. Ja tiedän, että se on se hetki, jolloin Luoja avaa silmäsi ja tajuan, kuka sinä olet ja kuka Hän on.”

Cooper myöntää harkinneensa myös koko rokkari-imagostaan ja Alice Cooper -hahmosta luopumista uskoon tullessaan, mutta hänen pappinsa kehoitti toisin.

”Menin pappini luo ja sanoin, etten ehkä minun pitäisi lopettaa Alice Cooperina oleminen. Hän sanoi. ’Katso, mihin se on sinut johtanut. Mitäpä jos olet Alice Cooper, mutta seuraatkin nyt vain Kristusta? Mitäs jos olet rocktähti, mutta et vain elä rocktähden elämää? Elämäntapasi on nyt sinun todistuksesi’.”

Kun Cooperilta kysytään, häpeääkö hän olla Jeesukseen uskova rokkari, on vastaus jämäkkä ”ei”.

”Ihmisten mielestä Alice on kapinallinen, mutta Jeesus Kristusta kovempaa kapinallista ei ole olemassakaan. Jos haluatte puhua kapinallisista, hän on se ultimaattisin.”

Lisää luettavaa