Alice In Chains -kitaristilta tilannepäivitys uuden pitkäsoiton suhteen – ”Maaliviiva häämöttää jo”

Uutta musiikkia on luvassa kuluvan vuoden aikana.
13.4.2018 10:24

Grungesuuruus Alice In Chains on kaikessa hiljaisuudessa työstänyt jatkoa vuonna 2013 julkaistulle The Devil Put Dinosaurs Here -pitkäsoitolleen. Laulaja-kitaristi Jerry Cantrell antoi tilannepäivityksen hiljattain Guitar Worldille antamassaan haastattelussa ja kertoi varsin hyviä uutisia: levy on parhaillaan miksausvaiheessa Joe Barresin (Tool, Queens Of The Stone Age) käsissä ja albumi näkee päivänvalon kuluvan vuoden aikana.

– Emme ole tietoisesti pitäneet levyä salaisuutena, emme vain halunneet hirveästi huudella siitä julkisesti ennen kuin meillä on oikeasti jotain sanottavaa. Ja tällä kertaa meillä todellakin on sanottavaa, sillä se on vitun vahva levy, Cantrell toteaa.

– Minulla on edelleen päällä se viimeisten viikkojen ahdistus ja pelkään, että mokaamme levyn kanssa. Pilkunviilaaja ja maanikko minussa hokee päässäni jatkuvasti, että ”Emme ole vielä valmiita!” mutta lähellä ollaan. Maaliviiva häämöttää jo.

Levy on äänitetty Seattlessa Studio X:ssä, jossa yhtye äänitti aikanaan debyyttipitkäsoittonsa (studio kulki tuolloin nimellä Bad Animals). Tuottajana toimii kaksi edellistäkin albumia tuottanut Nick Raskulinecz (Mastodon, Rush, Deftones).

– Tällaista levyä emme ole koskaan aiemmin tehneet, sen voin sanoa. Mutta samalla mukana on kaikkia niitä elementtejä, joita meiltä voi odottaakin. Siinä on meidän sormenjälkemme. Olemme ylpeitä biiseistä sekä niistä suorituksista, joita levylle taltioitui. Mukana on raskasta kamaa, rumaa ja kaunista sekä vähän outoilua – eli kaikkea hyvää! Cantrell hehkuttaa.

Lisää luettavaa