Alkuperäislaulaja kehottaa Angus Youngia tekemään uuden AC/DC-albumin – Axlin kanssa tai ilman

AC/DC:n alkuperäinen laulaja Dave Evans kertoi taannoisessa haastattelussa toivovansa Angus Youngin jatkavan bändin uraa uuden laulajan kanssa. Evans itse viipyi AC/DC:ssä vain 10 kuukauden ajan vuosina 1973 ja 1974, kunnes bändi löysi glam-henkisen Evansin tilalle Bon Scottin.

The Australian Rock Show -podcastissa vieraillut Evans kertoi ajattelevansa, että AC/DC:n brändillä olisi vielä mahdollista jatkaa.

– Pidän siitä tosiasiasta, että [bändin] brändi on vielä olemassa, koska sitä se tänä päivänä enää on – se on vain brändi. Angus on ainoa jäljellä oleva alkuperäisjäsen ja monet muistakin ovat jo lähteneet, Evans kuvailee ajatuksiaan yhtyeen nykytilanteesta haastattelussa.

– Jos hän haluaa AC/DC-brändin jatkavan – mihin hän varmasti pystyy, sillä hän on edelleen bändissä mukana – heidän täytyy löytää uusi vakituinen laulaja, oli se sitten Axl tai ei. Heidän täytyy nauhoittaa uusi uusi albumi tehdäkseen siitä [nykyisestä kokoonpanosta] aito. Silloin AC/DC-brändi ja Angus saavat julkaistua uuden levyn, Evans kertoo Loudwiren tekstimuotoon kirjaamassa podcastissa.

Kokoonpanon muutokset eivät ole AC/DC:ssä mitään uutta. Bändillä oli menossa jo kolmas basisti ja kolmas rumpali, kun Evans lähti tuolloin vielä suhteellisen tuntemattomasta yhtyeestä.

– On ollut monia kokoonpanoja. Nyt on ollut neljä laulajaa, Axlin mukaan lukien. Tilanne on ollut muuttunut jatkuvasti lähtien aivan ensimmäisestä kokoonpanosta, jossa minä ja muut pojat olimme. Jos he haluavat brändin jatkuvan uudella kokoonpanolla Angusin kanssa, heidän täytyy nauhoittaa uusi albumi ja katsoa miten fanit ottavat sen vastaan, Evans kertoo.

Dave Evans vieraili viime kesänä Suomessa ja kertoi ajatuksiaan rockmusiikista, AC/DC:stä ja soolourastaan Soundin haastattelussa. Evans paljasti tuolloin suunnittelevansa AC/DC:n ensimmäisestä vuodesta kertovaa kirjaa.