AMON AMARTH: Deceiver Of The Gods

AMON AMARTH
Deceiver Of The Gods
Metal Blade

Amon Amarth ei ole ollut suurin ja kaunein deathmetalbändi, vaikka se on tehnyt erinomaisia levyjä. Uutuudellaankin Amon Amarth periaatteessa kulkee deathmetalin keskitiellä, jolloin kaikki elementit ovat kohdallaan ja biisit etenevät loogisen luontevasti.

Deceiver Of The Gods on tuulahdus vanhan liiton deathia, jota ruotsalaiset ovat kyenneet modernisoimaan erityisesti asenteellaan. Levy on täynnä onnistuneita riffejä ja taitavasti kudottuja melodiaverkkoja. Toki aluksi Amon Amarth johtaa hieman harhaan juuri oldschool-otteellaan, mutta kun kitaroiden harmoniat alkavat avautua, voi pian huomata ikävöineensä ruotsalaisten työskentelytapaa.

Yhtye on selvästi itsekin innostunut sävellyksistään ja näin tuonut siihen merkittävän lisän, jota ei kuule, mutta sen aistii. Amon Amarth pysyttelee pitkälti omalla mukavuusalueellaan ja tekee sen hyvin. Juuri keskittyminen olennaiseen on Deceiver Of The Godsin vahvuus, sillä bändi piiskaa itsensä tasaiseen vauhtiin, joka vie yhtyettä junan lailla eteenpäin. Jos jotakin uutta pitää kokeilla, sen Amon Amarth tekee Helillä, jonka kuoro-osuudet ja entisen Candlemass-miehen Messiah Marcolinin vierailu saavat kuulostamaan suurelta.

Deceiver Of The Gods on hieno levy. Amon Amarth osoittaa, miten asiansa osaava yhtye pärjää perusasioillakin ja oikeastaan pystyy niillä jopa ylittämään itsensä.