Amorphisin pitkäaikainen basisti jättää yhtyeen – ”Sain tarpeekseni valheista”

Kuva: Ville Juurikkala

Amorphis-yhtyeessä vuodesta 2000 lähtien bassoa soittanut Niclas Etelävuori ei jatka enää bändin riveissä. Osapuolet tiedottivat asiasta tänään sosiaalisen median välityksellä.

Etelävuori kertoo eronsa syyksi pitkään jatkuneet erimielisyydet yhtyeen managerin kanssa. Etelävuoren mukaan tämä ei toimi yhtyeen etujen mukaisesti vaan ajaa omaa etuaan eikä basisti halua tai voi enää jatkaa yhteistyötä. Välit muihin bändin jäseniin ovat kuitenkin yhtä hyvät kuin aina ennenkin eikä heidän välillään ole pahaa vertaa, molemmat osapuolet vakuuttavat.

”Tämä on kenties vaikein päätös, jonka olen koskaan elämässäni tehnyt. Rakastan yhä musiikkia sekä bändimme että kiertuehenkilökuntamme jäseniä. he ovat veljiäni ja toivon heille kaikkea hyvää. Lähtöni johtuu sataprosenttisesta manageristamme, mikä saattaa joistakin kuulostaa hullulta mutta niin se vain on (musiikkibisnes voi olla hyvin monimutkaista joskus)”, Etelävuori kirjoittaa tiedotteessa.

”Minä hommasin hänet tähän pestiin, mutta vuosien ajan olen kuullut ainoastaan paskaa siltä suunnalta. Sain tarpeekseni valheista, enkä näe muuta vaihtoehtoa kuin lähteä itse, sillä muu bändi haluaa – kumma kyllä – edelleen jatkaa tällä tiellä. Minä en kuitenkaan enää luota manageriimme enää, joten en voi jatkaa. Mikäli bändi tulee toisiin aatoksiin, ovi on yhä avoinna.”

”Haluan kiittää faneja, yhteistyökumppaneita ja ihmisiä, joita olen tavannut ja joiden kanssa olen työskennellyt näiden vuosien aikana. Oli hauskaa. Toivottavasti tapaamme vielä jokin kaunis päivä. Ps. Bändit: älkää koskaan antako keikkamyyjänne ryhtyä manageriksenne (pikku neuvo, jota emme itse noudattaneet)”

Yhtye soittaa kesäksi sovitut keikkansa suunnitellusti ja on jo pestannut tuuraajaksi alkuperäisen basistinsa Olli-Pekka Laineen. Kesän keikkojen jälkeen yhtye aikoo suunnata jälleen studioon.