Andy McCoy laukoo taas suoria sanoja Mötley Crüen suuntaan: ”Nikki Sixx on toisen luokan kansalainen”

Andy McCoy. Kuva: Marko Säynekoski

2000-luku on todistanut, että monet ikuisiksi kuvitellut riidatkin ovat rockmaailmassa selvitettävissä – katso nyt vaikka Axl Rosea ja Slashiä. Yksi asia kuitenkin on ja pysyy: Hanoi Rocks- ja Mötley Crüe -muusikoiden välinen vihanpito jatkuu vuosikymmenestä toiseen. Ovathan sen syytkin toki painavat, kuten edesmenneen Nicholas Dingleyn lähipiiri voi vahvistaa.

Riita nousi esille jälleen kerran Andy McCoyn Indiepower-sivustolle antamassa haastattelussa, jossa kitaristi lataa täyslaidallisen Mötley-muusikoiden niskaan. Tällä kertaa Razzlen kuolema jää tosin keskustelussa taka-alalle ja sanomista tulee muista asioista, kuten Nikki Sixxin muistelmien todenperäisyydestä. Haastattelusta uutisoi myös Blabbermouth.

”En siedä paskapuhetta, kuten hänen kirjojaan, jotka ovat täynnä valheita. Minä pelastin hänen henkensä, ja hän keksii kaikenlaisia tarinoita”, McCoy sanoo englanninkielisessä haastattelussa viitaten tilanteeseen, jossa McCoy omien sanojensa mukaan auttoi yliannostuksen vetänyttä Mötley-basistia.

”Minä helvetti soikoon elvytin hänet, sain hänen sydämensä jälleen hakkaamaan. Enkä ole saanut häneltä minkäänlaista kiitosta. Siis de nada. Se tekee hänestä minun silmissäni toisen luokan kansalaisen. Hän ajattelee vain rahaa.”

Ottamatta kantaa tähän nimenomaiseen tapaukseen tai Andyn omaan, maineikkaaseen ”haluutsä totuuden vai niin että se kuulostaa nastalta?” -filosofiaan täytyy sanoa, että tuore Indiepower-haastattelu on varsin alakuloista katsottavaa. Enimmäkseen se herättää vakavia kysymyksiä McCoyn hyvinvoinnista. Toivottavasti maineikas kitaristi on onnellinen ja saa apua mahdollisiin ongelmiin, joita joutuu 59-vuotiaana käymään läpi elämässään.