Anette Olzon ei haikaile Nightwish-aikojen jatkuvan reissaamisen perään – ”Olen nykyään vapaampi sielu kuin noihin aikoihin”

Anette Olzon piipahti Rat Salad Review’n videohaastattelussa tuoreen Allen/Olzon -projektin debyyttilevy Worlds Apartin tiimoilta. Russell Allenin kanssa muodostamansa ”duon” kuulumisten lisäksi puheenaiheeksi nousi myös Nightwish, jonka riveissä Olzon lauloi vuosina 2007–2012. Laulajatar kommentoi eroaan yhtyeestä seuraavasti:

”Olen monella tapaa surullinen, sillä se oli hauskaa – hauskoina päivinä – mutta olen myös todella onnellinen etten ole siellä kiertueaikataulujen takia. Pois oleminen oli minulle todella stressaavaa, en ollut melkein koskaan kotona. Olin matkoilla kuusi viikkoa, sitten kotona ehkä viikon tai kaksi, ja juuri kun olin saanut purettua tavarani, lähdin viideksi viikoksi. Se ei ole elämäntapa, jota tunsin haluavani jatkaa tuon enempää. Nyt tunnen omaavani hyvän elämän musiikin ja normaalin työn ja voin päättää itse mitä teen, eikä kukaan tee sitä puolestani. Olen nykyään vapaampi sielu kuin noihin aikoihin.”

Olzon äänitti Nightwishin kanssa kaksi albumia, vuoden 2007 Dark Passion Playn sekä vuoden 2011 Imaginaerumin.

Voit kuunnella Olzonin haastattelun kokonaisuudessaan tästä: