Anette Olzon on edelleen katkera Nightwishille: ”He kohtelivat minua niin huonosti”

Olzon Nightwishin riveissä vuonna 2012.
Picture Perfect / Shutterstock / AOP

Jos Nightwishin ja Tarja Turusen ero ei sujunut aikanaan sopuisissa merkeissä, on teiden erkaneminen Anette Olzonin kanssa ollut ilmeisesti yhtä vaikea asia. Olzon erotettiin yhtyeestä kesken Pohjois-Amerikan-kiertueen vuonna 2012, ja osapuolten näkemykset tapahtumien kulusta poikkeavat toisistaan.

Olzonin mielestä hänet siirrettiin syrjään, koska hän odotti lasta eikä voinut sen takia osallistua suunnitelluille kiertueille. Muun yhtyeen mukaan syyt olivat aivan muualla – ilmeisesti Olzon pelkäsi pestinsä puolesta eikä halunnut, että bändi olisi käyttänyt korvaavia laulajia keikoilla hänen vanhemmuusvapaansa aikana.

Sotku joka tapauksessa päättyi niin, että Olzon poistui kokoonpanosta ja hänen tilalleen kiinnitettiin Floor Jansen. Nykyään Olzon toimii muun muassa Insomniumista tutun Jani Liimataisen rinnalla The Dark Element -yhtyeessä, mutta vanhat riidat harmittavat yhä. Tämä käy ilmi tuoreesta A&P Reacts -videoblogin haastattelusta, josta kertoo myös Blabbermouth.

Olzonilta kysytään haastattelussa, voisiko hän vierailla joskus Nightwishin keikalla. Vastaus on jyrkkä ei.

”En koskaan. Sanotaan nyt näin: on asioita, joita heidän pitäisi tehdä ennen kuin se voisi koskaan tapahtua, eivätkä he ole tehneet niitä vielä”, Olzon sanoo ilmeisesti viitaten siihen, että bändin pitäisi pyytää häneltä anteeksi.

”He kohtelivat minua niin huonosti. Olen pahoillani, mutta ottaen huomioon kaiken tapahtuneen, en usko että voisin tehdä niin koskaan.”

Nightwishin tapauksessa ei siis kannata odottaa juhlakonserttia, jolla kuultaisiin kaikkia yhtyeessä toimineita solisteja. Harmi, että tilanne on näin kireä, mutta minkäs teet.