Anette Olzon kertoo brittimediassa uudesta alustaan: ”Nightwishin jälkeen oli vaikea aloittaa pohjalta”

Anette Olzonin ja Sonata Arctican entisen kitaristin Jani Liimataisen The Dark Element -yhtye esittäytyi viime vuonna, ja nyt Prog-lehti jututti entistä Nightwish-laulajaa orkesterin tilanteesta. Bändin The Dark Element Featuring Anette Olzon -debyyttilevy julkaistiin viime marraskuussa, ja Olzon hehkuttaa olevansa tuotoksesta varsin ylpeä.

”Olen aina täynnä energiaa, kun laulan näitä lauluja. Monet niistä ovat niin reipastempoisia, että käytämme niitä kuntosalini spinning-tunnilla!” Olzon sanoo haastattelussa.

”Siellä on yksi tyyppi, ehkä kuusissakymmenissä eikä mikään metallifani, joka tuli luokseni ja sanoi: ’Laulatko sinä tässä? Pidän tuosta My Sweet Mystery -kappaleesta kovasti.’ Se oli kiva palaute.”

Olzon myöntää haastattelussa, ettei Nightwishin kelkasta jääminen ollut hänelle helppoa. Uusi alku palautti hänet tavallaan nollapisteeseen.

”Kun olet ollut Nightwishissa ja soittanut isoilla areenoilla, on kova paikka aloittaa taas pohjalta”, Olzon sanoo.

Olzon teki ensin soolouraa ja jätti sitten laulamisen hetkeksi vähemmälle keskittyäkseen opintoihinsa. Dark Elementinkin kanssa hän tähdensi jo alkuvaiheessa, että hänen täytyy saada joustava aikataulu osuuksiensa hoitamiseen.

”Dark Elementissä oli alusta asti puhe, että Jani tekee kaikki sanoitukset ja sävellykset. Sanoin levy-yhtiölle, etteivät he sitten saa hoputtaa minua, jos ryhdyn hommaan. Minun täytyy saada tehdä äänitykset omalla ajallani. Joustavuus oli minulle hyvin tärkeää.”

Soundin Marko Säynekoski arvioi Dark Elementin debyyttialbumin kolmen tähden levyksi. ”The Dark Element on kappalemateriaaliltaan vahvaa riffittelyä ja melodisesti runsasta. Albumia voisi kutsua tietyssä mielessä perinteiseksi, mutta kappaleista löytyy juuri sopivasti uudistushenkistä asennetta kutkutellakseen mielenkiintoa”, Säynekoski kirjoittaa, mutta toivoo levyltä rohkeampaa pesäeroa kokoonpanon entisiin töihin.