”Anonyymius on joillekin ongelma” – Ghost-riviaave kertoo bändin kokoonpanon muuttuneen ainakin kymmenen kertaa

Viime aikoina on liikkunut paljon spekulaatioita ruotsalaisen kauhurock-yhtye Ghostin kokoonpanosta ja sen muutoksista, erityisesti sen jälkeen kun yksi Nameless Ghoul -rivimiehistä tuli julkisuuteen omana itsenään. Bändin jäsenet kun esiintyvät julkisuudessa samanlaiset naamiot ja kaavut yllään, joten kukaan ei tiedä varmaksi, ketä musikantteja naamarin takana kulloinkin on soittamassa.

Hiljattain saksalaisen Merkurin haastattelema Nameless Ghoul myöntää, että täydellinen anonyymius on ongelmallinen ja moni muusikko tuntee sen vuoksi tyytymättömyyttä eikä saa työlleen tarpeeksi tunnustusta.

– Siksi bändissä on tapahtunut paljon muutoksia. Kokoonpano on vaihtunut ainakin kymmenen kertaa. Toisaalta, näin voit tarkastella omaa rooliasi artistina objektiivisemmin. Et koskaan näe itseäsi sellaisena kuin muut ja näet itsesi aina sellaisena, mikä haluat olla. Mutta anonyymius on joillekin ongelma, Nameless Ghoul toteaa.

– Minä olen luonut koko projektin ja työskennellyt sen parissa kuusi vuotta säveltäen, lavashow’ta suunnitellen ja haastatteluissa istuen. Minä tunnen olevani tunnustettu. Mutta toisille se on vaikeampaa.

Ghost työstää parhaillaan jatkoa Meliora-pitkäsoitolle ja Popestar-ep:lle. Uutta albumia sopii odottaa ilmestyväksi syksyllä.