Anthrax-rumpali oli onnensa kukkuloilla yhtyeensä kiertäessä Iron Maidenin kanssa – ”Se oli ihmeellistä”

2.8.2020 20:33

Anthrax juhlistaa Persistence of Time -albumin 30-vuotista taivalta uusintajulkaisulla ja aihetta käsittelevällä videosarjalla.

Jälkimmäisessä käsitellään levyn syntyä edeltäneitä ja sitä seuranneita aikoja. Tämänkertaisessa jaksossa paneudutaan 1980-luvun lopun Monsters of Rock- ja Iron Maidenin 1990-luvun alun No Prayer for the Dying -kiertueiden vaiheisiin. Rumpali Charlie Benante muisteleekin olleensa aivan pähkinöinä päästessään musisoimaan sankareidensa kanssa.

”1988 tai ’89 teimme näitä Monsters of Rock -keikkoja Euroopassa ja Iron Maiden oli pääesiintyjä”, mies kertaa. ”Olimme aina olleet suuria Maiden-faneja ja molemmat leirit tulivat hyvin toimeen keskenään. Olen tuntenut Steve Harrisin vuodesta 1982 ja kaveri on tänäkin päivänä aivan sama tyyppi kuin silloinkin. Hän on aito ja hyvä tyyppi. Halusin aina bändin noudattavan heidän esimerkkiään, sillä he olivat niin ammattilaisia ja todella välittivät faneistaan ja työntekijöistään.”

”Olimme rundilla heidän kanssaan ja katsoin aina Nickon [McBrain] soittoa ja tapasin sanoa, että haluaisin joskus soittaa heidän kanssaan”, mies jatkaa. ”Eräänä iltana nousin sitten lavalle ja soitin Sanctuaryn. Olin ihan tulessa. Osasin kaikki osat ja kuviot, ja yhdessä vaiheessa Bruce [Dickinson] kääntyi puoleeni ja näytti peukkua. Olin, että kyllähän minä nyt Iron Maiden -biisit tunnen.”

”Vuotta tai kahta myöhemmin olimme No Prayer for the Dying -kiertueella ja soitimme jälleen heidän kanssaan. Tällä kertaa soitin kaksi eri biisiä ja koko loppubändikin nousi lavalle. Se oli mahtavaa. Kun olet lavalla sankareidesi kanssa, tuntuu kuin jalkasi eivät koskettaisi lainkaan lattiaa. Muistan, kuinka soitin heidän kanssaan ja Steve tuli jammailemaan kanssani, ja tuntui kuin pääni yläpuolelle olisi ilmestynyt sarjiksista tuttu ajatuskupla, jossa olin vain, että ’Vittuuuu!’ Se oli niin ihmeellistä. Olen rakastanut noita kavereita aina näihin päiviin saakka.”

Katso video alta.

Lisää luettavaa