Apocalyptica&Sonata, Lauri Tähkä&Elastinen

4.8.2008 10:50

Kesän viimeinen suuri suomalainen festari Ankkarock toimii myös monen yhtyeen kesärundin päätöksenä. Näin kävi muun muassa Lauri Tähkä & Elonkerjuulle, joka päätti Ankassa peräti 45:n keikan mittaisen suvikiertueensa.

Kesän viimeinen suuri suomalainen festari Ankkarock toimii myös monen yhtyeen kesärundin päätöksenä. Näin kävi muun muassa Lauri Tähkä & Elonkerjuulle, joka päätti Ankassa peräti 45:n keikan mittaisen suvikiertueensa. Yhtye juhli tapausta esittämällä erikois-encorena esimerkiksi Anna sen soida -biisin, jonka aikana lavalle hyppäsi Fintelligens-Elastisen posse.

– Nimenomaan tällainen vähän erikoisempi kombinaatio on hauska juttu. Ei siinä olisi mitään ihmeellistä jos me esiinnyttäisiin jonkun toisen pop/rock-hahmon kanssa, Lauri Tähkä kertoi ennen konserttia.

Mies oli muutenkin helpottunut kesäkiertueen päättymisestä.

– Kaksi kuukautta ja 45 keikkaa! Aika haipakkaa on ollut. Nyt pidetään vähän lomaa ja palataan sitten konserttisaleihin lokakuun lopulla. Tuo rundi kestää pitkälle joulukuulle ja sitten mennään tekemään uutta levyä Riku Mattilan johdolla. Ollaan varmaan ensi vuoden alusta syksyyn asti poissa lavoilta, sillä albumi ilmestyy syyskuussa 2009. Tuossa onkin jo alustavasti joku 70 ideaa ja biisiaihiota…

Puistolavalla nähtiin kaksikin erikoista tapausta. Ensin Ismo Alanko esiintyi Ruisrockin tapaan Jonna Tervomaan kanssa ja myöhemmin illalla soittanut Apocalyptica marssitti lavalle Sonata Arctican Tony Kakon. Tony lauloi sellohevareiden kanssa pari biisiä.

– Vähän enemmän olisi ollut mukava treenata, mutta ihan hyvin se silti meni. Varsinkin kun ottaa huomioon sen, että tämä koko homma selvisi loppuviikolla, Kakko kertoi.

Mies myös kertoi Sonata Arctican suunnitelmista.

– Uusia biisejä on jo tullut. Ensimmäinen studiosessio tapahtuu kuitenkin vasta huhtikuussa 2009 ja levy ilmestyy varmaan alkuvuodesta 2010. Vähän on nyt sellainen fiilis, että me saatetaan palata hieman taaksepäin ja hyödyntää kaikkia osaamiamme musiikkityylejä seuraavalla pitkäsoitolla. Unia-albumi oli sellainen katharsis-juttu, eli saatiin pöytä puhtaaksi. Mutta tämä on tämän päivän fiilis – katsotaan miten tilanne kehittyy.

Lisää luettavaa