Arvostettu The Guardian laittoi euroviisuvoittajat paremmuusjärjestykseen – millä sijalla on Lordi?

12.5.2023 11:22

Tässäpä mielenkiintoinen ja ilahduttava listaus! Laatumediana tunnettu brittimedia The Guardian otti urakakseen laittaa kaikki 69 euroviisuvoittajaa paremmuusjärjestykseen, ja suomalaiset haluavat tietysti tietää, mille sijalle oma rakas Lordimme tällä listalla sijoittuu. Vastaus kysymykseen: top kymppiin!

Kaikkien aikojen kehnoimmaksi viisuvoittajaksi Guardian nimeää Ruotsin The Herrey’s -yhtyeen Diggi-Loo Diggi-Ley -kappaleen, joka vei voiton vuonna 1984. ”Laulu kuulostaa siltä kuin joku olisi yrittänyt tarkoituksella rakentaa kammottavan euroviisukappaleen”, Guardian kirjoittaa. Suomea edusti samana vuonna Kirka kappaleella Hengaillaan, ja sehän meni mukavasti yhdeksänneksi.

Listan kärkisijoilta sitten löytyy varsin tuttuja nimiä. Itävallan Conchita Wurstin Rise Like a Phoenix, joka nousi vuonna 2014 melkoiseksi ilmiöksi, löytyy sijalta yhdeksän. Yhtä sijaa korkeammalle on puolestaan rankattu Lordi, joka vei voiton vuonna 2006. ”Hard Rock Hallelujah on sekä houkuttelevan naurettava että räikeä, ja se yhdistää taitavasti glam metal -melodiat Dion tyyliseen ulvomiseen ja pöhköihin sanaleikkeihin”, Guardian toteaa. Hyvä!

Ruotsin Loreenin viimekertainen euroviisuvoitto vuodelta 2012 on nostettu sijalle neljä – miten mahtaa Loreenin käydä tänä vuonna. Ja Ruotsiinhan se ykkössijakin menee, kun Abba komeilee listan kärkipaikalla. Ei varmaan tule kenellekään yllätyksenä tämä asia, sen verran väkevä esitys se vuoden 1974 Waterloo oli.

Lisää luettavaa