Austinista kajahtaa – Sonic Highways vie Foo Fightersin tänään Teksasiin

9.11.2014 19:38

Foo Fightersin ristiretki amerikkalaisen musiikin syövereihin etenee tänään neljänteen osaan.

Ensimmäisessä osassa Sonic Highways -dokumenttisarja pysähtyi Chicagossa, ja toisessa jaksossa bändi äänitti biisin USA:n pääkaupunki Washington D.C.:ssä. Kolmas osa vei Dave Grohlin johtaman ryhmän Nashvilleen ja tänään matka jatkuu Austinin kaupunkiin Teksasin osavaltioon.

− Biisit oli kirjoitettu jo ennen kuin menimme studioon. Tiesimme siis mitä tulemme äänittämään. Dave päätti laulaa näistä eri kaupungeista ja pohjasi sanoituksensa niissä tehtyihin haastatteluihin, joita hän eri muusikoiden kanssa teki. Se oli hankalaa. Itse musiikki taas ei ollut, basisti Nate Mendel kertoi sarjan taustoista Yle Musiikille.

Foo Fighters täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Bändi vierailee kahdeksanosaisessa sarjassa kahdeksassa kaupungissa ympäri Yhdysvaltoja äänittämässä lauluja virallisesti tulevana tulevalla viikolla julkaistavalle, kahdeksan kappaletta sisältävälle Sonic Highways -albumille.

Mitä kaikkea Austin on tarjonnut musiikkimaailmalle? Alla pieni katsaus austinlaiseen musiikkisielunmaisemaan.

13th Floor Elevators

Jimmie Vaughan

Scratch Acid

The Big Boys

Gary Clark Jr.

Sonic Highways YLE Teemalla tänään kello 21.00.


Illan ohjelmassa taltioitava uusi, Sonic Highways -albumilla mukana oleva kappale on nimeltään What Did I Do? / God As My Witness.

Lisää luettavaa