”Bändin päättyminen ilmoitettiin keikan jälkeen jurrissa juuri ennen saunaan menemistä” – Thrash-jyrä Inkvisitor lopettaa

Inkvisitor 2017 A.D..

Jyväskyläläisen thrash metal -yhtye Inkvisitorin taival on tullut tiensä päähän. Vuonna 2012 alkunsa saanut orkesteri menetti kitaristi Jesse Kämäräistä lukuun ottamatta muut alkuperäisjäsenensä vuosien 2014–2016 aikana, mutta nyt myös Kämäräinen tiedottaa jääneensä yhtyeen toiminnasta sivuun. Samalla mies kertoo Inkvisitorin lyövän pillit pussiin yhtyeen kotisivuilla ja sosiaalisissa medioissa jakamassaan viestissä.

”Muut neljä sälliä ilmoittivat 31.5. ykskantaan jatkavansa keskenään. Minä taasen meinaan perustaa uuden tai liittyä olemassa olevaan bändiin Helsingissä”, Kämäräinen kirjoittaa päivityksessä, joka on otsikoitu ”Inkvisitor on kuollut”. ”Syyksi bändistä eroamiselle annettiin se, että musiikilliset intressit ovat liian erilaiset.”

”Kaikki tehdyt aihiot olisi pitänyt romuttaa ja ilmeisesti lisätä reilusti core/jazz/djent -viboja thrashin ja yleisen aggressiivisuuden kustannuksella”, mies lisää ja jatkaa: ”Bändin päättyminen ilmoitettiin Joensuun keikan jälkeen 31.5. jurrissa juuri ennen saunaan menemistä kun kysyin ohimennen että koskas sorvataan kertyneitä aihioita kokoon ja mietitään levyä.”

Kämäräinen avautuu viestissään sekä yhtyeen musiikillisesta suunnasta että ”yleisestä meiningistä”. Hän muun muassa väittää, ettei kuullut ”puoliakaan muiden tekemistä biiseistä”, joita ”ilmeisesti tehtiin meikäläisen korvan ulkopuolella nelikkona.”

”Basistille meinattiin jo kerran antaa kenkää tammikuussa jatkuvien treenien ja demosessioiden perumisten takia. Vähän on vaikea tehdä biisejä porukassa jos ei tule paikalle”, Kämäräinen kommentoi vaikeuksia, joita koki bändin toimintaan liittyvän. ”Syyksi tarjottiin tasoa ”ei huvita/ei jaksa”, vaikka meikäläinen ja toinen kitaristi reissuttiin jatkuvasti Jyväskylään että homma pyörii (ja vokalisti Porvoosta Jyväskylään vuosi takaperin).”

”Päällimmäisenä fiiliksenä käteen jäi armoton vitutus lähes seitsemän vuoden työn erittäin antiklimaattisesta lopusta, mutta sen laannuttua parin päivän jälkeen jäljelle jäi lähinnä vain suuri pettymys nahkeaan loppuun ja siihen että potentiaalia olisi ollut pitemmällekkin”, mies summaa aikansa yhtyeessä.

Voit lukea päivityksen alta.

Posted by Inkvisitor on Monday, June 10, 2019