Beatles-dokumentin ohjaaja sanoo, että olisi polttanut hihansa yhtyeen kanssa kerran jos toisenkin – ”Se oli kuin kissojen paimentamista”

3.2.2022 21:50

The Beatlesin vuoden 1969 studiosessioita luotaavan Get Back -dokumentin ohjannut Peter Jackson sanoo, että yhtye olisi ajanut hänet ”hulluuden partaalle”.

Jackson muovasi Let it Be -ohjaaja Michael Lindsay-Hoggin taltoimasta 60 tunnin kuvamateriaalista, kolmiosaisen dokumentin. Jackson sanoo tunteneensa prosessin aikana sympatiaa kollegaansa kohtaan.

”Miesparka joutui paimentamaan kissoja koko ajan”, Jackson tokaisi hiljattaisessa kysy ja vastaa -sessiossa. ”Minusta tuntui monta kertaa, että olisin polttanut hihani! Niin paljon kuin Beatlesia rakastankin, olisin korottanut ääntäni muutamaan otteeseen ja lukenut heille madonlukuja, sillä he olisivat saaneet minut hulluksi – ja Michael on niin tyyni.”

Jackson kertoo ”nauttineensa erityisesti katsellessaan Michaelin kiemurtelua kun asiat eivät menneet hänen suunnitelmiensa mukaan.”

”Ohjaajana tunen myötätuntoa ja se on myös aika hassua”, Jackson toteaa. ”Jotkut suosikkikohdistani raakafilmillä ja leikkaamon lattialle jääneessä materiaalissa olivat Michaelin juttuja, sillä en soita itse bändissä – voin rakastaa ja katsoa Beatlesia siinä missä kuka tahansa muukin – mutta Michael oli se, johon samaistuin.”

Jacksonilla on myös oma Lindsay-Hoggiin liittyvä suosikkihetkensä.

”Kun joku – Paul, Ringo tai joku – kysyy kuinka kuvaus sujuu ja hän vastaa: ’Noh, jos filmi kertoo ketjupolttajista, nenänkaivajista ja perseen rapsuttelijoista, niin sitten aivan fantastisesti!'”

Alla pätkä Disney+-kanavalta löytyvästä dokkarista.

Lisää luettavaa