Beatlesistä pitäisi tehdä leffa Bohemian Rhapsodyn tyyliin, sanoo Queenin Brian May – ”Mielestäni he ovat tänä päivänä liian vähän esillä”

21.2.2022 17:37

The Beatlesin legendaarisesta managerista Brian Epsteinistä työstetään parhaillaan elämäkertaelokuvaa, mutta Queen-kitaristi Brian May toivoisi, että joku veisi itse yhtyeen tarinan valkokankaalle samaan tapaan kuin Queenin ja Freddie Mercuryn tarina kerrottiin suureksi menestykseksi osoittautuneen Bohemian Rhapsody -elokuvan keinoin.

”Beatles oli meidän Raamattumme. He olivat roolimalleja uransa jokaisessa vaiheessa ja musiikkinsa kehityskohdassa. Rakastan yhä kaikkia heidän levyjään ja minulle he ovat kaikista mahtavimpia. He ovat biisinkirjoittamisen, esiintymisen ja rockmusiikin eetoksen huipentuma. He mursivat monia rajoja ja mullistivat maailmamme moneen kertaan”, May ylistää tuoreessa Expressin haastattelussa.

”Mielestäni he ovat tänä päivänä liian vähän esillä. Tämän päivän lapset eivät tiedä Beatlesistä niin paljon kuin heidän pitäisi. Heidän pitäisi olla läsnä ihmisten elämässä samaan tapaan kuin Queenin musiikki on.”

Miten läheisiä Beatlesin ja Queenin muusikot ovat/olivat keskenään? Eivät niin läheisiä kuin May toivoisi, kitaristi sanoo.

”Olen tavannut Paulin (McCartney) muutamaan kertaan ja olemme tehneet jotain yhteisjuttuja. Hän on mahtava tyyppi ja samanlainen eläinten puolestapuhuja kuin minä. Näkisin häntä mielelläni useammin, mutta elämä ei aina anna siihen mahdollisuutta. Olen ihan hiljattain tavannut myös Ringoa (Starr) pariin kertaan. Freddie oli yhdessä vaiheessa hyvin läheisissä väleissä hänen kanssaan, mutta minä en ole koskaan käynyt kovin syvällisiä keskusteluja hänen kanssaan”, May kertoo.

John Lennonia May ei ehtinyt koskaan tavata, mutta Queen esitti tämän Imagine-kappaletta muutamilla keikoillaan Lennonin kuoltua sekä satunnaisesti myöhempinä vuosina Paul Rodgersin toimiessa yhtyeen laulajana. George Harrisonin May puolestaan tapasi kerran Water Rats Charity Ballissa marraskuussa 1992 ja muistaa hyväntekeväisyystilaisuuden hyvin.

”Hän soitti yhtä kitaroistani, mikä oli kivaa! Rakastan Georgea ja hänen soittoaan. Mielestäni hän on edelleen aliarvostettu.”

Beatlesin Let It Be -albumin tekemisestä kertova, ohjaajasuuruus Peter Jacksonin työstämä tuore Get Back -dokumenttisarja on katsottavissa Disney Plus -suoratoistopalvelussa.

 

Lisää luettavaa