Bill Ward ulkona Black Sabbathista?

Niin lavoille kuin levytysstudioonkin palaavan birminghamilaislegenda Black Sabbathin paluu on joutunut tänä vuonna kovan vastatuulen kouriin.

Kitaristi Tony Iommi ilmoitti 9. tammikuuta sairastuneensa imusolmukesyöpään. Tämän johdosta Black Sabbathin uuden studioalbumin nauhoitussessiot tapahtuvatkin Britanniassa, lähellä Iommin kotia. Alkuperäisen Black Sabbath -kokoonpanon oli alkujaan määrä nauhoittaa Kaliforniassa tuottaja Rick Rubinin kanssa.

Iommin sairauden vuoksi myös joidenkin tulevien Sabbath-keikkojen uskotaan peruuntuvan vaikka aiheesta ei olekaan toistaiseksi annettu mitään tarkempia tietoja. Black Sabbathin on määrä esiintyä Helsingin Hartwall Areenalla 23. toukokuuta.

Kitaristin ikävä tiedonanto on nyt saanut seuraa Bill Wardin pitkästä kirjoituksesta. Rumpali kirjoittaa kotisivullaan pitkästi ja hartaasti, mutta lyhyesti sanottuna 63-vuotias muusikko on tyrmistynyt muiden yhtyeen jäsenten (ja manageriosaston) taholta saamastaan kohtelusta.

– Haluaisin todella kovasti osallistua Black Sabbthin tulevaan kiertueeseen ja levytyssessioon. Minun on kuitenkin mahdotonta jatkaa bändin riveissä, ellen saa neuvoteltua "järkevää" sopimusta muiden yhtyeen muusikoiden kanssa. Tarvitsen eteeni paperin, joka osoittaa edes jonkinlaista kunnioitusta minua, orkesterin alkuperäistä jäsentä, kohtaan.

– Osallistuin 11. marraskuuta järjestettyyn Black Sabbathin lehdistötilaisuuteen hyvässä uskossa. Uskoin asioiden järjestyvän ja kääntyvän parhain päin. Muutamia päiviä sitten, lähes vuoden kestäneiden neuvottelujen jälkeen, sain käteeni viimeisimmän sopimusehdotuksen. Se osoittautui täysin allekirjoituskelvottomaksi ("If I sign as-is, I stand to lose my rights, dignity and respectability as a rock musician", Ward kirjoittaa).

Ward toivoo edelleen soittavansa Black Sabbathin paluukiertueella ja -albumilla, mutta ainoastaan siinä tapauksessa, että hän saa allekirjoitettavakseen "järkevän sopimuksen". Muussa tapauksessa rumpali jättäytyy tulevien aktiviteettien ulkopuolelle.

Black Sabbathin "viimeisen paluun" kohdalla puhutaan isoista rahoista. The People -lehden mukaan pelkästään mittava maailmankiertue tuottaa noin 120 miljoonaa euroa.

www.blacksabbath.com