Black Sabbath -basisti muistelee ensitapaamistaan Ozzy Osbournen kanssa: ”Ajattelin, ettei hänellä ole kaikki muumit laaksossa”

Black Sabbath -basisti Geezer Butler jutusteli hiljattaisessa MusicRadarin haastattelussa muun muassa Sabbathin viimeisestä keikasta, soittokamppeista ja tulevaisuudestaan. Muistelipa mies keskustelun tuoksinassa myös varsin vaikuttavaa ensitapaamistaan Ozzy Osbournen kanssa.

”Ensimmäinen vaikutelmani Ozzystä oli, että hänellä ei ole kaikki muumit laaksossa, kuten meillä oli tuolloin tapana sanoa”, Butler kertoo. ”Olin nähnyt hänen ’Ozzy Zig tarvitsee keikan’ -ilmoituksensa paikallisessa musaliikkeessä ja huomasin, että hän asui Astonissa vain muutaman kadunkulman päässä minusta. Kävin hänen kämpillään, mutta hän ei ollut paikalla.”

”Myöhemmin samana päivänä oveeni koputettiin ja veljeni sanoi, että ’Joku kysyy sinua.’ Avasin oven ja vastassani oli tämä klanipää tehtaan kaavussa, ilman kenkiä ja sukkia, piippuharja olalla ja lenkkari talutushihnassa. Hän oli täydellinen bändiini…”

Miekkoset päätyivät pian tämän kohtaamisen jälkeen soittamaan yhdessä Rare Breed -yhtyeessä, jossa Butler hoiti rytmikitaristin pestiä.

”Vaihdoin myöhemmin bassoon, kun lyöttäydyimme Tonyn [Iommi] ja Billin [Ward] kelkkaan. Olimme tuohon aikaan sekstetti – bändissä oli jo toinen kitaristi ja saksofonisti, joten vaihdoin bassoon ollessani bändin epäpätevin kitaristi.”