Black Sabbathin entinen kosketinsoittaja Geoff Nicholls on kuollut

28.1.2017 20:04

Black Sabbathissa vuosina 1980-1995 vaikuttanut kosketinsoittaja Geoff Nicholls on kuollut lauantaiaamuna. 68-vuotiaana menehtyneen Nichollsin kuolinsyyksi on varmistettu keuhkosyöpä.

Black Sabbath -kitaristi Tony Iommi kunnioitti menehtynyttä Nichollsia julkaisemalla heidän yhteiskuvansa Facebook-sivuillaan.

– Olen todella surullinen menettäessäni yhden rakkaimmista ja parhaimmista ystävistäni. Hän oli kärsinyt keuhkosyövästä jo jonkin aikaa, ja hävisi taistelunsa tänä aamuna. Geoff ja minä olimme aina läheisiä, ja hän on ollut todellinen ystävä ja tuki minulle lähes 40 vuoden ajan. Tulen kaipaamaan häntä syvästi, ja hän tulee elämään sydämessäni kunnes tapaamme jälleen. Lepää rauhassa, rakas ystäväni, Iommi kirjoittaa muistokirjoituksessaan.

I’m so saddened to hear the loss of one of my dearest and closest friends Geoff Nicholls. He’s been suffering for a…

Julkaissut Tony Iommi 28. tammikuuta 2017

 

Geoff Nicholls aloitti uransa Black Sabbathissa vuoden 1980 albumilla Heaven And Hell ja esiintyi bändin jokaisella albumilla vuoteen 1995 saakka. Nicholls esiintyi bändin kanssa usein lavan sivussa tai verhon takana, eikä häntä merkitty aina bändin täysvaltaiseksi jäseneksi. Nichollsin ura Black Sabbathissa loppui, kun Ozzy Osbournen soolobändissä soittanut Adam Wakeman korvasi hänet vuosien 2004–2005 Ozzfest-kiertueella.

Ennen liittymistään Black Sabbathiin Nicholls soitti NWOBHM-bändi Quartzissa, jonka vuonna 1977 julkaistun debyyttialbumin tuotti Tony Iommi. Koskettimien lisäksi Nicholls esiintyi toisinaan Black Sabbathin keikoilla myös rytmikitaristina.

Lisää luettavaa