Bob Dylan ei kommentoi voittoaan, eikä vastaa Nobel-komitean yhteydenottoihin – miten käy miehen kirjallisuuspalkinnon?

Bob Dylanin viime torstaina voittama kirjallisuuden Nobel-palkinto on herättänyt runsaasti parran pärinää niin puolesta kuin vastaankin, mutta mies itse tuntuisi suhtautuvan koko asiaan vähintäänkin viileästi. Maestro itse ei näet ole kommentoinut asiaa vielä oikein millään tavoin. Ei edes konserteissaan, joissa mies ei tosin muutoinkaan ole raporttien mukaan juuri puhua pukahdellut kappaleiden välissä.

Consequence of Sound uutisoikin Nobel-komitean sihteerin Sara Daniuksen nyttemmin kommentoineen Ruotsin yleisradiolle, että sama hiljaisuus on jatkunut myös palkintojenjakajan suuntaan ja yritykset Dylanin tavoittamiseksi on laitettu toistaiseksi kokonaan jäihin. ”Tällä hetkellä emme tee asian suhteen enempää. Olen soittanut ja vaihtanut sähköposteja hänen läheisimmän kollegansa kanssa ja saanut hyvin ystävällisiä vastauksia. Se riittää meille toistaiseksi mainiosti”, Danius toteaa ja paljastaa samalla kaikesta huolimatta odottavansa, että Dylan nähdään palkintogaalan lavalla joulukuun 10. päivä. ”En ole lainkaan huolissani. Luulen, että hän tulee paikalle. Mikäli hän ei halua tulla, niin sitten hän ei tule. Juhlat ovat kuitenkin suuret ja kunnia kuuluu hänelle.”

Akatemian jäsenistöön kuuluva Per Wästbergin kommentoi puolestaan Helsingin Sanomille, että taiteilijan palkinto ei ole tämän hiljaisuuden takia vaarassa. ”Vaikka hän ei ottaisi palkintoa vastaan, laitetaan hänet kuitenkin listalle. Myös ne, jotka sanovat palkinnolle ei, saavat sen.”

Voimme ilmeisesti vain jännityksellä odotella, saapuuko legenda joulukuun alussa pokkaamaan pystiään Tukholmassa.