Bob Dylan pahoittelee uutuuskirjansa nimmarikohua – ”Se oli arviointivirhe”

Bob Dylan on pahoitellut kohua aiheuttanutta ”arviointivirhettä” uutuuskirjansa erikoispainoksen ostaneilta faneiltaan.

Kustantaja Simon & Schuster julkaisi alunperin The Philosophy of Modern Song -teoksesta 900 kirjan rajoitetun erän, jota mainostettiin Dylanin henkilökohtaisesti rustaamilla nimikirjoituksilla. Kyseisistä opuksista veloitettiin 599 dollaria per kappale. Pian kävi kuitenkin ilmi, että nimmarit olivatkin automaattikynän tekosia.

”Olen saanut tietooni, että nimikirjoitukseni tuoreimmissa taideprinteissäni ja Philosophy of Modern Songin erikoispainoksessa ovat herättäneet kiistelyä. Olen vuosien varrella signeerannut itse jokaikisen taideprintin, eikä niiden suhteen ole ollut mitään ongelmia”, Dylan kirjoittaa Facebookissa.

”Vuonna 2019 aloin kärsiä pahasta huimauksesta, ja se jatkui pandemiavuosiin saakka. Nimmarointisessiot vaativat viiden hengen henkilökunnan, emmekä löytäneet turvallista tai muutoin toteutettavissa ollutta tapaa järjestää niitä viruksen jyllätessä. Joten pandemian aikana signeeraaminen oli mahdotonta, eikä huimaus ainakaan auttanut asiaa.”

Dylan sanoo, että ”sopimusteknisen deadlinen” lähestyessä automaattikynän hyödyntämisen mahdollisuus nostettiin esiin kera ”vakuutteluiden, että näin toimittiin ’kaiken aikaa’ taide- ja kirjallisuusmaailmassa.”

”Koneen käyttö oli arviointivirhe ja haluan korjata asian viipymättä”, Dylan lisää. ”Työskentelen Simon & Schusterin ja eri gallerioiden kanssa sen tehdäkseni.”

”Syvästi pahoitellen, Bob Dylan”, taiteilija päättää viestinsä.

To my fans and followers, I’ve been made aware that there’s some controversy about signatures on some of my recent…

Julkaissut Bob Dylan Perjantaina 25. marraskuuta 2022