Bob Dylanin hyväksikäyttökohussa uusi käänne: kantaja veti syytteet yllättäen pois

Nimetön kantaja pudotti kaikki Dylania vastaan nostetut ahdistelu- ja hyväksikäyttösyytökset pois.
29.7.2022 10:20

Bob Dylania vastaan nostettiin viime vuonna syytteet alaikäisen seksuaalisesta ahdistelusta ja hyväksikäytöstä. J.C.-nimimerkillä julkisuudessa esiintynyt kantaja väitti tuolloin Dylanin käyttäneen häntä useiden viikkojen ajan hyväkseen vuonna 1965, kun kantaja oli vasta 12-vuotias. Syytteiden mukaan Dylan oli tarjonnut hänelle alkoholia ja huumeita sekä uhkaillut tätä väkivallalla.

Dylanin edustajat ovat jyrkästi kiistäneet syytökset ja myös monet Dylanin elämäkerturit ovat suhtautuneet väitteisiin skeptisesti, sillä Dylan ei todistetusti ollut syytteessä mainittuna aikana New Yorkissa, jossa väitetyt hyväksikäytöt tapahtuivat.

Asian käsittelykin eteni sekavissa merkeissä, sillä Dylanin edustajien mukaan kantaja ei ollut määräaikaan menneessä toimittanut heidän pyytämiään sähköposteja ja tekstiviestejä, joita olisi käytetty tapauksessa todistusaineistona. Kun tuomari oli varoittanut kantajan asianajajia seuraamuksista, mikäli näitä todisteita ei toimiteta, kantaja oli antanut asianajajilleen potkut. Myöhemmin Dylanin edustajat väittivät kantajan tuhonneen satoja viestejä, jotka olisivat olleet ”avainasemassa asian käsittelyssä”.

Torstaina (28.7.) asiassa tapahtui uusi käänne, kun kantaja yhtäkkiä veti kaikki syytteet pois lopullisesti ilman mahdollisuutta asian uudelleenkäsittelyyn. Asiasta uutisoi Billboard.

”Tapaus on käsitelty. Oli pöyristyttävää, että se ylipäänsä laitettiin edes alulle. Olemme tyytyväisiä, että kantaja on jättänyt tämän asianajajien vetämän petoksen sikseen ja tapaus on pudotettu”, Dylanin pääasianajaja Orin Snyder kommentoi.

Lisää luettavaa