Useita Bob Dylan -kirjoja tehnyt elämäkerturi suhtautuu hyväksikäyttösyytöksiin skeptisesti – ”Ei ole mahdollista”

Clinton Heylinin mukaan Dylan ei ollut New Yorkissa siihen aikaan, jolloin rikokset väitetysti tapahtuivat.
18.8.2021 17:42

Uutisoimme aiemmin tällä viikolla, että Bob Dylania vastaan on nostettu syytteet 1960-luvun puolivälissä tapahtuneesta alaikäisen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Julkisuudessa nimikirjaimilla J.C. esiintyvä nainen sanoo Dylanin käyttäneen häntä hyväkseen, uhkailleen väkivallalla ja tarjonneen tälle päihteitä. Syytteen mukaan tämä tapahtui kuuden viikon ajanjakson aikana New Yorkin Chelsea-hotellissa huhtikuussa 1965, jolloin nainen oli 12-vuotias.

Bob Dylanista kaikkiaan yhdeksän elämäkertaa (joista tuorein, vuosiin 1941-1966 keskittynyt The Double Life Of Bob Dylan: A Restless, Hungry Feeling julkaistiin viime keväänä) kirjoittanut Clinton Heylin kertoo Huffington Postille suhtautuvansa syytöksiin skeptisesti. Hänen mukaansa Dylan ei ole voinut tehdä syytteessä kuvailtuja tekoja, koska ei ollut New Yorkissa silloin kun rikokset väitetysti tapahtuivat.

”Ei ole mahdollista. [Syytteessä mainitusta ajanjaksosta] Dylan oli Los Angelesissa kaksi viikkoa, päivän tai kaksi Woodstockissa ja tuolloin hän kiersi myös Englannissa. Kiertue kesti 10 päivää, mutta Bob lensi Lontooseen 26. huhtikuuta ja palasi New Yorkiin 3. kesäkuuta”, Heylin sanoo.

”Jos Dylan oli New Yorkissa keskellä huhtikuuta, hän ei viettänyt siellä kuin korkeintaan pari päivää. Kun hän ei ollut kiertueella, hän vietti suurimman osan ajastaan Woodstockissa. Ja jos hän oli New Yorkissa, hän majaili aina managerinsa asunnolla Gramercyssa, ei Chelseassa.”

Heylin myös huomauttaa, että Dylania seurasi kameraryhmä juuri niihin aikoihin, jolloin syytteen mukaan hyväksikäyttö tapahtui. Tästä kuvamateriaalista tehtiin vuonna 1967 julkaistu Don’t Look Back -dokumentti. Heylinistä on todella epätodennäköistä, että Dylan olisi voinut tehdä syytteessä kuvailtuja karmaisevia tekoja ilman että kukaan olisi huomannut.

Syytteet nostaneen J.C.:n asianajaja Peter Gleason kertoo Huffington Postille saaneensa runsaasti puheluita Dylanin faneilta, jotka ovat kertoneet samaa kuin Heylin, mutta he seisovat edelleen syytteen takana.

Lisää luettavaa