Bob Dylanin ahdistelukohu jatkuu: Dylanin lakimiehet sivaltavat vastapuolta tiukin sanankääntein

7.1.2022 09:04

Bob Dylan päätyi viime elokuussa ahdistelukohun keskiöön, kun ainoastaan nimikirjaimillaan julkisuudessa esiintynyt nainen nosti häntä vastaan kanteen seksuaalisesta ahdistelusta. Naisen mukaan Dylan huumasi hänet ja käytti häntä hyväkseen New Yorkissa vuonna 1965, kun nainen oli vain 12-vuotias.

Kanteen yksityiskohdat asetettiin pian kyseenalaisiksi, kun Dylanin huomattiin olleen pois New Yorkista mainittuna ajankohtana. Kannetta muokattiin tämän jälkeen niin, että syytteen mukaan hyväksikäyttö tapahtui keväällä eikä kesällä 1965, kuten alun perin oli esitetty. Dylan kieltää jyrkästi, että mitään hyväksikäyttöä olisi koskaan tapahtunut.

Nyt asiaa puidaan oikeudessa, ja Rolling Stonen mukaan Dylanin lakitiimi on käynyt ankaraan vastahyökkäykseen. Dylan-leirin vastineessa todetaan hyväksikäyttöväitteiden olevan pelkkää rahastusta ja vihjataan, ettei kanteen ottanutta naista voi tämän muiden edesottamusten vuoksi ottaa vakavasti.

”Tämä tapaus, joka perustuu asianomistajan väitettyyn kanssakäymiseen Bob Dylanin kanssa yli 56 vuotta sitten, on röyhkeää kiristystä kanteeksi naamioituna. Sen tarkoitus on ainoastaan puristaa irti suuri korvaussumma negatiivisen julkisuuden uhalla. Syytös on väärä, pahantahtoinen, vastuuton ja loukkaava”, vastineessa lukee.

Lakimiehet nostavat esille syytteen nostaneen naisen omilla verkkosivuillaan julkaisemat asiat. ”Hän ilmoittaa olevansa meedio, joka on erikoistunut ottamaan yhteyttä kuolleisiin – rahaa vastaan”, vastineessa todetaan. Nainen on kertonut myös tulleensa avaruusolentojen sieppaamaksi ja kykenevänsä keskustelemaan eläinten, kasvien ja hyönteisten kanssa.

”Sen paremmin asiakastani kuin hänen neuvonantajiaan ei pelotella”, syyttäjäpuolen lakimies toteaa Rolling Stonelle. Hän huomauttaa, ettei jutussa ole kyse naisen uskomuksista vaan Bob Dylanin edesottamuksista.

Saapa nähdä, miten tilanne etenee. Ainakaan Dylan ei aio maksaa syyttäjäänsä hiljaiseksi tuosta noin vain.

Lisää luettavaa