Bohemian Rhapsody -menestyselokuvan tuottaja nappasi oikeudet Michael Jacksonin elämäkertaleffaan

Musiikkileffojen buumi paisuu entisestään.
25.11.2019 12:04

Musiikkielämäkertaelokuvat ovat juuri nyt kuumaa kamaa Hollywoodissa, kiitos Bohemian Rhapsodyn, Rocketmanin ja The Dirtin saaman suuren suosion. Buumi ottaa yhä kovempia kierroksia, sillä Queen-nokkamies Freddie Mercuryn tarinan kertoneen Bohemian Rhapsody -elokuvan takana ollut tuotantoyhtiö GK Films on Deadline-lehden mukaan hankkinut itselleen oikeudet popin kuninkaan Michael Jacksonin elämäkertaelokuvaan. GK Filmsin edustajat ovat vahvistaneet tiedon Rolling Stone -lehdelle, mutta Jacksonin perikunta ei ole kommentoinut asiaa.

Deadlinen tietojen mukaan Michael Jackson -elokuvan käsikirjoittaa John Logan (Gladiaattori, The Aviator, Skyfall, Sweeney Todd) yhdessä GK Filmsin omistavan tuottaja Graham Kingin kanssa. Tuotantoyhtiöllä on myös Jacksonin perikunnan lupa käyttää tämän musiikkia elokuvassa. Tarkempaa tietoa näyttelijöistä tai muusta sellaisesta ei näin projektin alkuvaiheessa ole vielä tietoa.

Uransa lapsena Jackson 5 -yhtyeessä 60-luvulla aloittanut ja menestyksekkäälle soolouralle 70-luvun alussa hypännyt Jackson, joka menehtyi vuonna 2009 50-vuotiaana, joutui viime keväänä suuren kohun keskelle Leaving Neverland -dokumentin myötä. Dokumentti käsitteli laulajan saamia syytteitä lasten hyväksikäytöstä ja antoi äänen kahdelle miehelle, jotka sanovat Jacksonin käyttäneen heitä seksuaalisesti hyväksi. Dokumentin tekijöiden mukaan kyseessä on yleisesti lasten hyväksikäyttöön liittyvä dokumentti, jossa Jackson sattuu olemaan yhtenä elementtinä, kun taas laulajan perikunta on tuominnut elokuvan ”ajojahtina” ja ”julkisena lynkkauksena”.

Jackson-elokuva ei muuten ole Graham Kingin ainoa musiikkiaiheinen projekti, sillä tuottaja on kiinnitetty myös Bee Gees -yhtyeen tarinan kertovaan elokuvaan.

Lisää luettavaa