Myös Michael Jacksonin tuottaja Quincy Jones ottaa etäisyyttä edesmenneeseen supertähteen

9.5.2019 10:04

Quincy Jones on ollut monessa mukana, mutta selvimmin hän nakutti nimensä populaarimusiikin historiankirjoihin Michael Jacksonin luottotuottajana. Jonesin nimi komeilee sellaisten superklassikoiden tekijätiedoissa kuin Off the Wall, Bad ja Thriller, ja kun viimeksi mainittu on yhä edelleen kaikkien aikojen myydyin albumi, on siinä aika kova kolmikko ansioluetteloon lisättäväksi.

Nyt Variety kertoo, että myös Jones näyttää ottavan etäisyyttä vanhaan yhteistyökumppaniinsa. Jones promotoi paraikaa Lontoossa O2-areenalla kesäkuussa järjestettävää konserttia, jonka nimeksi ilmoitettiin alun perin Quincy Jones Presents Off the Wall, Thriller, Bad, mutta nyt nimi on muutettu muotoon Quincy Jones Presents Soundtrack of the 80s: Iconic Sounds & Defining Albums.

Nimen mukana myös ohjelmisto on muuttunut. Alun perin konsertissa piti nimen mukaisesti esittää kolme Jacksonin klassikkoalbumia alusta loppuun, mutta nyt mukaan on otettu biisejä muiltakin artisteilta. Esittäjinä toimivat sinfoniaorkesteri ja sekalainen joukko laulajia.

Vaihdosten yhteydessä ei ole erikseen mainittu tuoretta Leaving Neverland -dokumenttielokuvaa, jossa artistia syytetään lasten hyväksikäytöstä, mutta tämä asiayhteys Jonesin päätöksestä tulee väkisinkin mieleen. Jacksonin fanit eivät luonnollisesti ole päätöksestä mielissään, vaan Twitterissä käydään kovaa vääntöä tilanteen tiimoilta.

Lisää luettavaa