Brad Pittin tuottamasta Chris Cornell -elokuvasta paljastetut tiedot ovat huijausta, sanoo leski – ”Yksikään oikea fani ei tekisi tällaista”

Chris Cornell

Jonkinlainen elokuva on kuitenkin työn alla, vakuuttaa Vicky Cornell.

Variety-lehti raportoi alkuvuodesta näyttelijä Brad Pittin ja ohjaaja Peter Bergin omistaman tuotantoyhtiön suunnittelevan dokumenttielokuvan tekemistä edesmenneestä Soundgarden- ja Audioslave-nokkamies Chris Cornellista. Lehden mukaan projektilla on myös perikunnan siunaus.

Viime viikonloppuna Internet Movie Database -sivustolle ilmestyi oma sivu esituotannossa olevalle Like a Stone -elokuvalle, jonka mukaan Pittin tuottama ja Bergin ohjaama elokuva sisältäisi arkistomateriaalia sekä näyttelijöiden dramatisoimia kohtauksia. Sivustolla listattiin jo muun muassa Chrisin ja tämän lesken Vicky Cornellin näyttelijät (Lauchlin MacDonald ja Robert De Niron tytär Drena De Niro) sekä elokuvan synopsis. Uusista tiedoista uutisoitiin laajasti, mutta Vicky Cornellin mukaan nämä tiedot ovat kuitenkin valheellisia.

”Tämä IMDb-sivu on väärennös, jonka ovat luoneet trollit ja vihaajat, joilla on liikaa aikaa käsissään. Olen pahoillani, mikäli se on johtanut faneja harhaan”, Cornell toteaa Twitterin välityksellä ja sanoo kyseessä olevan osa pidempään jatkunutta lokakampanjaa.

”Yksikään oikea fani ei tekisi tällaista. Joku on käyttänyt jo kaksi vuotta meidän satuttamiseen – dokumenttien väärentämiseen, minuna esiintymiseen ja lastemme häiriköintiin, mikä on todella sairasta. Aviopuolisoni – joka sanoisi asiasta vielä enemmänkin – puolesta pyydän: ota mielenvikaisuutesi ja pysy kaukana meistä sekä hänen muistostaan.”

Vicky Cornell kuitenkin vastaa eräälle kommentoijalle Twitterissä, että Varietyn helmikuussa uutisoima projekti on oikeasti työn alla, mutta sillä ei ole mitään tekemistä IMDb:n feikkisivun (josta on sittemmin riisuttu pois lähes kaikki mahdollinen info) kanssa. Jäämme siis odottelemaan lisää tietoja projektin etenemisestä virallisista ja luotettavimmista kanavista.

Chris Cornell menehtyi 18. toukokuuta 2017 52-vuotiaana. Kuolinsyytutkimuksissa todettiin Cornellin tehneen itsemurhan hirttämällä, mutta tämän kehosta löydettiin myös useita eri lääkeaineita. Cornell saatettiin myöhemmin haudan lepoon Los Angelesissa yksityisessä seremoniassa, johon myös Brad Pitt osallistui. Läsnä olivat myös muun muassa Soundgardenin ja Audioslaven jäseniä, Metallican James Hetfield ja Lars Ulrich, Dave Grohl, Nirvana-basisti Krist Novoselic, Courtney Love sekä näyttelijät James Franco ja Christian Bale.