Brian Johnson kertoi loppuajoistaan AC/DC:n kanssa: ”Lavalla oli yhä vaikeampaa kuulla. Menin oikeastaan lihasmuistin varassa”

2.2.2018 08:27

Entinen AC/DC-raspikurkku Brian Johnson kertoi The Sunday Timesille pitkät pätkät autoharrastuksestaan ja hieman bändimuistojaankin. Niinhän se on, ettei ikä tule yksin, ja 70-vuotiaan Johnsonin tarinat AC/DC:n viimeisimmän kiertueen ongelmista ovat hivenen surullista luettavaa.

”Lavalla oli yhä vaikeampaa ja vaikeamaa kuulla kitaroita. Edes sitä, missä sävellajissa mennään. Toimin loppujen lopuksi ihan lihasmuistin varassa”, Johnson kertoo haastattelussa.

”Enkä minä ole sellainen kaveri, joka tykkää huijaamisesta. Ajattelen asiaa niin, että minulla oli hieno matka bändin kanssa.”

Haastattelusta käy myös hyvin ilmi, miten Johnson on paitsi rockmuusikko myös vannoutunut autourheilun ystävä. Hän sanoo ihailevansa tuon alan legendoja vielä suuremmin kuin mitään rokkareita.

”Eivät minun polveni notkahda rocktähtien edessä. Mutta sellaiset nimet kuin Juan Manuel Fangio, Ayrton Senna, Tazio Nuvolari ja Stirling Moss ovat eri asia”, Johnson sanoo.

”Nämä kaverit olivat edelläkävijöitä. He tekivät asioita, joita kukaan ei pitänyt edes mahdollisina.”

Lisää luettavaa