Bruce Dickinson haastatteli kerran radioon James Hetfieldiä – puheenaiheet menivät nopeasti vakaviksi

11.8.2023 16:34

Bruce Dickinson on ehtinyt tehdä eläissään monenlaista: laulanut, miekkaillut, lentänyt ja tehnyt vähän toimittajan hommiakin. Esimerkiksi 2000-luvun alkukymmenyksellä Dickinson juonsi omaa radio-ohjelmaansa BBC Radio 6 Music -kanavalla, ja ohjelman vieraaksi saatiin varsin nimekkäitä muusikoita (muun muassa eräs Blaze Bayley, joka korvasi Dickinsonin Iron Maidenin laulajana 1990-luvulla). Metal Hammer muistuttaa, että Dickinson jututti ohjelmassaan vuonna 2008 myös Metallican James Hetfieldiä, ja tämähän on niin isojen artistien kohtaaminen, että aihetta sopii muistella edelleen.

Dickinson valitsi puheenaiheiksi varsin painavia teemoja: heti alkuun Hetfield sai kertoa ajatuksiaan Cliff Burtonin kuolemasta. Hetfield teki työtä käskettyä ja innostui muistelemaan myös Burtonin tilalle kiinnitetyn Jason Newstedin saamaa kovaa kohtelua.

”Sitä ei aina ymmärräkään ihmisten merkitystä ennen kuin he ovat poissa. Niin oli myös Cliffin tapauksessa”, Hetfield kertoi.

”En tajunnut, miten paljon kaipasin häntä ennen kuin menin katkaisuhoitoon [vuonna 2001]. Työstin tuolloin monia kokemiani menetyksiä: isäni, äitini ja Cliffin poismenoa. Silloin tuli paljon tunteita pintaan.”

Mitä Jason Newstediin tulee, Hetfield myönsi yhtyeen kiusanneen Burtonin korvaajaa aika kovalla kädellä. Newsted liittyi Metallicaan vuonna 1986 ja erosi yhtyeestä vuonna 2001.

”Kun Jason liittyi bändiin, se tapahtui surun keskellä. Emme olleet pystyneet suremaan Cliffiä kunnolla. Managementin teoria oli, että meidän piti lähteä tien päälle ja käsitellä koko juttu lavalla”, Hetfield sanoo.

”Jason oli suuri Metallica-fani, ja se oli yksi syy sille, miksi häntä kiusattiin. Yritimme hakata fanin pois hänestä. Olimme varmaan vähän liian kovia häntä kohtaan ja purimme häneen myös suruamme.”

Kuuntele koko haastattelu täältä.

Lisää luettavaa