Bruce Dickinson harvinaisen tiukkana musiikin kulutustottumuksista puhuessaan: Napsterin perustajan pitäisi olla linnassa

30.1.2018 21:18

Iron Maiden -solisti Bruce Dickinsonilla on viime kuukausina riittänyt kiireitä What Does This Button Do? -elämäkertansa promotoimispuuhissa. Loputtomien haastattelujen virrassa mieheltä on kyselty mielipiteitä aiheesta jos toisestakin, mutta kultakurkku on harvemmin päässyt kunnolla esittämään mielipiteensä nykyisistä musiikin kulutusttomuksistamme. Suorapuheinen, mutta yleensä leppoisan miehen maineessa oleva Dickinson ei aiheeseen päästyään juurikaan säästele sanojaan kommentoidessaan 90-luvun puolivälissä musiikin jakelun mullistanutta Napster-palvelua saksalaisen Comebackstagen haastattelussa.

”Uusilla bändeillä on vaikeaa digitaalisten latausten takia… Napster tuhosi musiikin arvon ja se oli hirveää. Mielestäni sen perustanut kaverin pitäisi olla linnassa. Ehkä hän on ollutkin, ainakin hän ansaitsisi sen”, Dickinson lataa viitaten palvelun perustaneeseen Shawn Fanninginiin. ”Se oli puhtaan itsekkään tuhoamishalun tekosia ja hän käytti yleisön innokkuutta hyväkseen, sillä vikahan ei ole yleisössä; hehän saivat kaiken tämän hienon musiikin yhtäkkiä ilmaiseksi. Miksi he eivät silloin tekisi niin? He eivät vain ymmärtäneet tuhoavansa samalla koko kulttuurin.”

”Me olemme siitä hienossa asemassa, että me voimme kiertää ja tienata keikoillamme. Muut bändit, jotka tekevät hieno musiikkia ja tekevät vasta nousuaan, eivät ole yhtä onnellisessa asemassa. On vaikea nähdä mistä kokonainen sukupolvi aikoo ponnistaa. Loistavat muusikot eivät tule palkituksi hyvästä työstä… mielestäni kaikkien tulisi ymmärtää, että musiikilla ja muusikoilla on todellista arvoa; he käyttävät vuosia taitojensa hiomiseen ja ihmisten viihdyttämiseen.”

Lisää luettavaa