Bruce Dickinson muistelee, miten hänelle ehdotettiin ensi kerran Iron Maidenin laulajapestiä – löi tiukat ehdot pöytään

Dickinson näytti heti kättelyssä, ettei hän arastele puhua suutaan puhtaaksi.

Bruce Dickinson julkaisee elämäkertakirjansa What Does This Button Do? 19. lokakuuta. Metal Hammer sai julkaista teoksesta näytteen jo nyt kuukautta aiemmin, ja esittelyssä on se hetki vuodelta 1981, kun Dickinsonilta kysyttiin ensi kertaa kiinnostusta kokeilla siipiään Iron Maidenissa. Ja sehän oli kauniin ystävyyden alku.

Tämä tapahtui Brittien Reading-festareilla Dickinsonin entisen bändin Samsonin keikan jälkeen, kun Maidenin ikiaikainen manageri Rod Smallwood tuli Brucen luo kaljateltassa. ”Mennäänpä johonkin, missä voimme puhua rauhassa”, manageri sanoi ja vei laulajan huoneeseensa tapahtuman backstagelle.

”Siellä hän löi korttinsa pöytään. ’Tarjoan sinulle mahdollisuutta hakea Iron Maidenin laulajaksi’, hän sanoi. ’Oletko kiinnostunut?'” Dickinson kirjoittaa.

”Päätin, että tunnusteleminen sai riittää, joten sanoin hänelle suoraan, mitä mieltä olin. ’Ensinnäkin sinä tiedät, että saan sen paikan tai et edes kysyisi. Toiseksi, mitä tapahtuu nykyiselle laulajalle Paulille, tietääkö hän lähdöstään? Kolmanneksi, kun saan sen paikan – ja sinä tiedät, että saan sen – oletteko valmiita täysin erityyliseen laulajaan, jolla on omia mielipiteitä ja joka ei pelkää sanoa niitä? Saatan olla piikki perseessä, mutta olen sitä oikeista syistä. Jos et halua tällaista, sano se heti niin annan olla.”

Ja niinhän siinä kävi, että Smallwood ymmärsi määrätietoisen nuprukaisen asenteen ja Dickinson kiinnitettiin bändiin – eikä koko metalligenre ole ollut sen koommin entisensä. Jos haluat lukea, miten Bruce itse kertoo tapahtumien kulun sekä vähän siitäkin, miten hän löysi lauluäänensä, vieraile Metal Hammerin sivuilla.