Bruce Dickinson paljastaa, että kiertue-elämän kuluttavuus miltei ajoi miehen jättämään musiikkibisneksen jo 80-luvun puolivälissä

https://www.youtube.com/watch?v=6RwCDbRTNeI

Bruce Dickinson paljastaa Loudwiren tuoreessa haastattelussa harkinneensa vakavasti musiikkibisneksen oravanpyörästä pois jäämistä Powerslave-albumia seuranneen World Slavery Tourin jälkimainingeissa.

”Se kävi kyllä mielessäni. Olin vain henkisesti täysin uupunut kaikesta siitä raatamisesta, joka käsitti 13 kuukautta tien päällä ilman minkäänlaista sosiaalista elämää”, Dickinson muistelee. ”Ihmiset sanoivat: ’lopeta valittaminen, olet rocktähti ja tienaat niin ja niin paljon rahaa’, johon vastaain: ’Kyllä, niinhän minä olen, mutta mikäli päätän lopettaa, se on täysin oma päätökseni.'”

”Pyörittelin siis ajatusta mielessäni. Ajattelin, että olisi olemassa jotakin muuta jota voisin tehdä ja tienata kenties paljon vähemmän rahaa, mutta josta voisin saada saada saman, ellei jopa suuremman tyydytyksen. Harkitsin hyvinkin vakavasti päätoimiseksi miekkailuopettajaksi ryhtymistä.”

Dickinson kertoo halunneensa ennen kaikkea löytää tasapainon rundaamisen ja siviilielämänsä välillä, lisäten:

”Meillä oli kuuden kuukauden loma, jonka päätyttyä tuumin että: ’Tarkemmin ajateltuna, saatan alkaa nähdä asiat sittenkin oikeissa mittasuhteissa.’ Oli kuitenkin hyvin vaikeaa nähdä, kuinka jälleen yhden vuoden rundaaminen auttaisi asiaani muutoin kuin taloudellisessa mielessä.”

Dickinsonin ja Iron Maidenin tiet erosivat vuonna 1993, mutta solisti ei suinkaan jättänyt tuolloin musiikkialaa taakseen vaan siirtyi varsin menestyksekkäälle soolouralle, joka päättyi juuri ennen vuosituhannen vaihdetta heavy-jätin ja ex-laulajan löydettyä toisensa uudelleen.