Bruce Dickinson paljastaa saaneensa koronatartunnan: ”Mikäli en olisi ottanut rokotetta, voisin olla todella pulassa.”

13.8.2021 00:46

Iron Maiden -laulaja Bruce Dickinson siirsi viime viikolla kaksi viimeistä spoken word -kiertueensa keikkaa talouteensa kuuluvan henkilön saatua positiivisen covid-19-testituloksen. Dickinson palasi kotiin 10 päivän karanteenia varten, mutta alkoi pian tuntea nuhan oireita.

Kaksi rokoteannosta saanut Dickinson teki kolme päivää sitten antigeenitestin, joka osoittautui positiiviseksi.

”Ajattelin, että ’Voi paska'”, mies toteaa Rolling Stonelle. ”Aivastelin jonkin verran. Olin pari päivää tokkurainen vähän kuin flunssassa, ja siinäpä se. Ja olen 63-vuotias. Minulla ei ole epäilystäkään, että mikäli en olisi ottanut rokotetta, voisin olla todella pulassa.”

Dickinson on siirtänyt jäljellä olevat keikkansa lokakuulle. Mies kertoo olevansa valmis palaamaan keikkalavoille myös uuden Senjutsu-albuminsa 3. syyskuuta julkaisevan Iron Maidenin kanssa. Laulaja ei kuitenkaan kannata keikoille rokotepakkoa.

”Se on henkilökohtainen valinta”, mies sanoo. ”Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että ihmiset noudattavat huonoja neuvoja olemalla hankkimatta tuplarokotetta niin pian kuin mahdollista, ei vain keikkojen vaan oman terveytensä takia.”

”Sen sanottuani, vaikka olisitkin ottanut rokotteen tuplana, voit silti saada covidin ja tartuttaa sitä muihin, jotka eivät ole välttämättä rokotettu ja he voivat puolestaan sairastua vakavasti tai kuolla”, Dickinson jatkaa. ”Kuolevaisuutta vastaan ei voida tietenkään säätää lakia. Maailmassa on monia asioita jotka tappavat ihmisiä, eivätkä ne ole laittomia vaikkakin valitettavia. Syöpä tappaa paljon ihmisiä. Sydänkohtaukset tappavat useita. Lihavuus vaatii ihmishenkiä. Malaria tappaa tolkuttomasti joka vuosi.”

”Jossain vaiheessa meidän täytyy vain päättää, että ’Meidän tulee nyt vain elää tämän kanssa”, mies lisää. ”Ja jos aiomme elää sen kanssa, ota sitten myös rokotteesi.”

Lisää luettavaa