Bruce Springsteenin aikeet mystisten somepäivitysten taustalla selvisivät – Pomon faneilla onkin sitten kunnolla syytä juhlaan

AOP

Ehdimme jo aiemmin kummastella, mistä Bruce Springsteenin viimeisen viikon aikana jakamat mystiset somepäivitykset saattaisivat kieliä, kun mysteeri ehtikin jo ratketa kuin itsestään.

Mies nimittäin ilmoitti tänään julkaisevansa Western Stars -nimisen albumin. Kesäkuun 14. päivä ilmestyvä uutuuslevy on artistin mukaan ”paluu soololevyihini, täynnä henkilövetoisia kappaleita ja maalailevia, elokuvallisia orkesterisovituksia. Se on kuin musikaalinen korulaatikko.”

Albumin 13 kappaletta käsittelevät laajalta skaalalta amerikkalaisia teemoja, valtateiden ja aavikkojen tunnelmia, eristäytyneisyyttä ja yhteisöllisyyttä sekä kodin ja toivon pysyvyyttä. Inspiraatiota on haettu muun muassa eteläisen Kalifornian popmusiikista 1970-luvun alusta.

Tuotannosta vastaa kahden edellisen Springsteen-albumin tavoin Ron Aniello, joka on soittanut levyllä myös bassoa, koskettimia ja muita instrumentteja. Kaikkiaan levyllä on mukana yli 20 muusikkoa, mukaan lukien E Street Bandin kosketinsoittaja David Sancious, viulisti Soozie Tyrell sekä urkuri Charlie Giordano.

Western Stars on ensimmäinen uutta Springsteen-materiaalia sisältävä albumi sitten vuoden 2012 Wrecking Ballin. Albumin ensimmäinen single Hello Sunshine on kuunneltavissa keskiyöllä.

Alla albumin kappalelistaus.

1. Hitch Hikin’
2. The Wayfarer
3. Tucson Train
4. Western Stars
5. Sleepy Joe’s Café
6. Drive Fast (The Stuntman)
7. Chasin’ Wild Horses
8. Sundown
9. Somewhere North of Nashville
10. Stones
11. There Goes My Miracle
12. Hello Sunshine
13. Moonlight Motel