Candice Night ihmettelee Deep Purple -muusikoiden halua mollata Ritchie Blackmorea – väläyttää silti reunionin mahdollisuutta

Metallimusiikin alati valpas tietotoimisto Blabbermouth uutisoi Candice Nightin radiohaastattelusta, jossa laulaja intoutuu puhumaan myös miehensä Ritchie Blackmoren Deep Purple -suhteesta. Ja sehän on tunnetusti ollut jo pitkän aikaa vaikea ja ailahtelevainen.

30 vuotta Blackmoren kanssa elänyt Night ihmettelee, miksi Deep Purplen suunnasta kuuluu aina välillä jokin kitaristin suuntaan osoitettu ikävä kommentti. Night painottaa Blackmoren ylistävän tämän tästä entisiä bänditovereitaan.

”Olisi vaikea löytää haastattelua, jossa Ritchie ei sano jotain positiivista Ian Gillanista. Hän ei vain puhu Gillanista negatiivisessa valossa, ei koskaan”, Night sanoo.

”Aina välillä joku kertoo meille tai huomaamme internetissä, että muut tyypit ovat sanoneet jotain ikävää Ritchiestä. Me olemme aina, että ’miksi?’. Että taas sitä mennään. Ei sellaista tule koskaan tästä suunnasta. Ritchie on sellaisen yli.”

Night lisää, että hänen ymmärtääkseen kaikkien osapuolten välit ovat kunnossa – tai ainakin hän haluaisi niiden olevan. ”Tietääkseni ne ovat”, Night sanoo.

Blackmoren on pariinkin otteeseen raportoitu olevan valmis jonkinlaiseen reunioniin Deep Purplen kanssa. Yhtye ei puolestaan ole lämmennyt asialle, ja yksi kerrallaan sen nykyiset jäsenet ovat sanoneet, että ei kiitos.

Ian Paice kehui Purplen nykyistä kemiaa ja arveli, ettei Blackmoren kanssa olisi enää yhtä hauskaa kuin nyt. Ian Gillan puolestaan nosti esille Blackmoren soittotaidon ja sanoi, ettei mies ole enää ihan entisessä vedossa. Roger Glover ei suoralta kädeltä tyrmännyt reunion-ajatusta, mutta sanoi epäilevänsä sellaisen mahdollisuutta vahvasti.

Candice Night kuitenkin toistaa, että Blackmore voisi olla edelleen kiinnostunut.

”Hän on parin vuoden ajan sanonut, että hän voisi nousta lavalle ja soittaa pari keikkaa Purplen kanssa. Hänellä ei olisi ongelmaa asian suhteen”, Night kertoo.

Katsotaan, miten tilanne kehittyy – eihän tässä enää kovin montaa vuotta ole aikaa asiaa pyöritellä. Kenties kulisseissa käydään kovasti keskusteluja.