Ian Paice ei näe Ritchie Blackmoren paluuta Deep Purpleen mahdollisena – ”En voi olla varma, että hänen kanssaan olisi hauskaa joka päivä”

Deep Purple.

Kuten monet varmasti tietävät, teki Ritchie Blackmore viime vuonna odotetun paluun rockmusiikin pariin tuomalla legendaarisen Rainbow-yhtyeensä takaisin täysin uudella kokoonpanolla. Pitkään renesanssimusiikin maisemissa viihtyneen miehen paluu rockin makuun on herättänyt fanien parissa kysymyksiä miehen mahdollisesta paluusta Deep Purplen leiriin.

The Rock Brigade -podcastissa vierailleelta Purple-rumpali Ian Paicelta kysyttiin onko Blackmoren paluu Deep Purpleen mahdollinen ja haluaisiko bändi nähdä alkuperäisen kitaristin vielä riveissään?

– Vastaus kumpaankin kysymykseen on ehkä. Mutta kun Ritchie lähti bändistä, kukaan ei antanut hänelle potkuja, kukaan ei sanonut: sinun täytyy poistua. Se [lähteminen] oli hänen päätöksensä. Ja siksi bändi jatkoi, bändi meni eteenpäin, Paice kertoo haastattelussa.

Blackmorea kuultiin Purplessa viimeksi vuonna 1993 julkaistulla The Battle Rages On -albumilla. Paicen mukaan Blackmoren paluuta ei kannata edes harkita bändin ollessa tällä hetkellä mitä parhaassa vedossa.

– Rehellisesti sanottuna, meillä ei ole mitään syytä harkita sitä [Blackmoren paluuta]. Meillä on loistava tunnelma bändin sisällä, kaikki ovat hyvin ystävällisiä, ja meidän täytyy ainoastaan nousta lavalle ja luoda musiikkia, Paice kuvailee bändin nykytilaa.

– Pidän siitä, että asiat ovat selkeitä ja valoisia ja tiedän että minulla tulee olemaan hauskaa. Rakastan Ritchietä kuolemaan saakka, mutta en voi olla varma, että hänen kanssaan olisi hauskaa joka päivä, Paice pohtii podcastissa.

Deep Purple julkaisi uusimman InFinite-nimeä kantavan albuminsa 7. huhtikuuta ja saapuu esiintymään Helsingin jäähalliin . Soundi pääsi haastattelemaan Roger Gloveria ja Ian Paicea tuoreen levyn tiimoilta. Last Band Standing -jutun ja paljon muuta löydät Soundin huhtikuun numerosta.