Canned Heat -basisti Larry ”The Mole” Taylor, 77, on kuollut – Soitti myös muun muassa The Monkeesin, John Mayallin ja Tom Waitsin levyillä

Larry "The Mole" Taylor Canned Heatin kanssa Pori Jazzeilla vuonna 2017.

Yhtye tiedotti suru-uutisesta sosiaalisessa mediassa.

Hippiaikakauden suosituimpiin yhtyeisiin lukeutuneen blues rock -bändi Canned Heatin pitkäaikainen basisti Larry ”The Mole” Taylor on kuollut. Yhtye tiedotti asiasta Facebook-sivuillaan.

26. kesäkuuta 1942 syntynyt Taylor liittyi Canned Heatiin vuonna 1967 ja kuului myös sen nykyiseen, yhä aktiivisesti keikkailleeseen kokoonpanoon. Canned Heat muistetaan erityisesti hiteistään On The Road Again ja Going Up The Country ja bändi oli yksi alkuperäisen vuoden 1969 Woodstock-festivaalin esiintyjistä. Yhtyeen oli myös tarkoitus esiintyä tälle kesälle suunnitelluilla Woodstockin 50-vuotisjuhlilla, mutta koko festivaali peruuntui viime tipassa. Suomessa Canned Heat nähtiin viimeksi Pori Jazzeilla vuonna 2017.

Ennen Canned Heatiin liittymistä Larry Taylor toimi sessiomuusikkona muun muassa The Monkeesille ja Jerry Lee Lewisille. Taylor soitti urallaan myös muun muassa Albert Kingin, Buddy Guyn, Wanda Jacksonin, Tracy Chapmanin, JJ Calen ja Ry Cooderin kanssa. Hän oli lisäksi mukana useilla John Mayallin ja Tom Waitsin levytyksillä.

R.I.P. LARRY "THE MOLE" TAYLOR one of the GREATEST Bass Players EVER has sadly Passed away Last night! The Canned Heat…

Julkaissut Canned Heat Tiistaina 20. elokuuta 2019