Charles Mansonin kultti, poliisihelikoptereita ja laukauksia – Metallican Rob Trujillo kertoo kamalasta lapsuudenkokemuksestaan

23.10.2023 14:21

Metallican basisti Robert Trujillo vieraili hiljattain The Offspringin Time to Relax with the Offspring -podcastissa, ja puheenaiheeksi nousi varsin kolkkoja asioita kaukaa menneisyydestä. Trujillo nimittäin muisteli, miten hänen perheensä joutui karmeaan tilanteeseen, kun Kaliforniassa syntyi ammuskelu poliisin ja Charles Mansonin kultin välille. Kun ulkoa kantautui laukausten ääniä ja poliisihelikoptereiden pörinää, kuusivuotias Trujillo suojautui sukulaistensa kera talon suihkuun ja odotti siellä tilanteen selviämistä.

Tilanne liittyi Charles Mansonin pidätykseen ja tämän kulttijohtajan opetuslasten pähkähulluun suunnitelmaan, johon kuului lentokoneen kaappaaminen Los Angelesin lentoasemalta.

”Charlie Manson oli juuri pidätetty. Olin Kalifornian Hawthornessa isoäitini luona. Serkkuni Greg ja Roman sekä isäni olivat siellä, ja yhtenä iltana isovanhempani olivat lähteneet johonkin ulos. Samana iltana läheinen asekauppa ryöstettiin. Asialla oli Mansonin perhe, joka aikoi ryöstää aseita ja ammuksia mennäkseen Los Angelesiin ja kaapatakseen 747-lentokoneen, jonka avulla he aikoivat vaatia Charlieta vapautettavaksi. Koneella oli tarkoitus lentää luoja ties minne”, Trujillo kertoo podcastissa.

”Tietenkään se suunnitelma ei onnistunut. Kytät tulivat paikalle, ja ammuskelu alkoi. Kuulimme laukauksia, ja yhtäkkiä päällämme oli helikoptereita, joista kuulutettiin, että kaikkien sivullisten pitäisi suojautua. Niinpä isäni laittoi valot pois päältä, ja piileskelimme suihkussa. Se oli todella kammottavaa. Se oli vähän kuin kohtaus Kolmannen asteen yhteydestä, kun valonsäde kajastaa sisään ikkunasta.”

Lopulta kolme Mansonin seuraajaa pidätettiin, ja konekaappaussuunnitelma jäi toteuttamatta. Manson kuoli lopulta vankilassa 83-vuotiaana vuonna 2017.

Lisää luettavaa